Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-03-2004, 08:16 PM
FrankEEE FrankEEE is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 50
Default NEED HELP! AUDIO FOLDER GONE AFTER SESSION CLOSE!

Hi there,

A few days back I was wondering about the disappearance of some audio material (from within PT) - but later blamed myself for not having played close attention as to my actual doing(s).

Just a few minutes back I reproduced a problem I can not figure out. Maybe someone can help me and let me know whether this is a feature or a bug.

---- DESCRIPTION -----
I have a session where things are the way I want them to be. Now I want to have many little 'children' of this session. I figured there's two ways:

Either make a now session from scratch and then import the session data of the individual tracks of the 'template' session. Problem here is I am not aware how PT would like to keep linkage to audio material once the tracks are imported (and it is unfortunate that I can not tell PT to disregard any audio - I just want the tracks and their settings).

Second way is to indicate the 'perfect' session as a 'Stationary Pad' within the finder. And then it is as simple as telling PT (upon opening the Stationary once it asks) to create a new session.

So I decided for latter method. And to make sure I get what I want and only what I want (the tracks and settings) I clear all audio from the audio regions and tell my new session (based on the master template) to just remove the audio but not to delete it (since I don't want to risk losing the originals from the template session). So far so good.
---------------------

---- PROBLEM -----
Right - I got myself a a nice child. I start importing my audio material into the audio regions list. I DO CONFIRM TO HAVE THIS MATERIAL SAVED IN THE AUDIO FOLDER PT JUST GENERATED! The I drag my audio regions onto their designated tracks in the Edit window. And fine mix and adjust and trallala ... Save. Quit. Bummer.

I look inside the folder where my 'child' session remains and for a blink of a moment I see my audio folder along with cache and some more files/folders. And a millisecond later those folders disappear ... alltogether with content and the lot. Sad thing is: it's not in the Trash or any other weird location. It's gone. When I open my session I've been workin on for another 40 minutes - it's all gone - except for my settings and automation. But no more audio here?!?!
---------------------

WHAT ON EARTH DO I DO WRONG? I know it went a little bit long but at least it gives a good description (I hope).
O yeah - I use a G5/1.6, a DIGI002R, have 1.2GB RAM and work with internal and external FW HD.

And one more thing: did any body experience that since MacOSX10.3.4 it happens annoyingly often that you play around with knbs and pots on your fav plugin (within PT) and sound stops and a message appears about something like 'had to stop ... h/w buffer ... blahblah' (got a short error number I thought - I will make a screen shot next time to be able to properly describe it)?
I had it after PT LE 6.4 with Mac OSX 10.3.3 - but only rarely. Now it happens so often it seems to hinder me from working properly.

Thanks for listening and hope someone has a good idea.
__________________
---
Synclair ZX-81, 1024Bytes Free
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No audio file in folder, but files in session??? yachty macOS 10 02-28-2016 07:08 AM
Why not all audio files in the session audio folder? sb_stefan Pro Tools 10 5 05-08-2013 12:03 PM
Audio files disappeared from session and Audio file folder? HELP Wookie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-10-2010 04:14 PM
Session Did Not Save - Audio Files Not in Folder Ricky Cobble Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-17-2009 03:38 PM
Audio files not saved in session folder please help BboY 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-14-2001 05:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com