Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2006, 10:02 AM
req06 req06 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: United Kingdom
Posts: 417
Default If your having spikes.....

I recommend adding as much ram as you can. This has probably been siad time and again, but do it.
I have a g5 dual 2.0ghz, it is plently fast enough for most demanding mixes, but has suffered from spikes, lost communication etc since I've had it which has been annoying.

Today I added 2gigs of ram and it hasn't spiked or lost contact once all day.

I tried maxing it with multiple instances of garritan and minimonsta and it stood up well i must say.

I am very happy with this.....
__________________
G5 dp 2.0Ghz, 2.5 gb RAM/ G4 Powerbook 15" 1.33mhz, 2gb RAM/ 002r/Lacie D2 FW800/PTLE 7.4
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2006, 10:08 AM
onlyone-jc onlyone-jc is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: UK
Posts: 123
Default Re: If your having spikes.....

It may differ between different systems. I have a Powerbook G4 1.67GHz, and have maxed it out with 2GB of RAM, and I still suffer with CPU spikes.

onlyone-jc.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2006, 11:25 AM
req06 req06 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: United Kingdom
Posts: 417
Default Re: If your having spikes.....

i agree, I too have a maxed out powerbook and the memory didn't make a hell of a difference there.

However it seems that that was a cpu issue, whereas the dual g5 has plenty of power, adding the memory facilitates it to work better.

God knows why these issues haven't been sorted though. I would have thought that restricting interface options would make it easier for digi to produce a reliable native system.

Before everyone says "read troubleshooting guide", I like many others who use the DUC every day have done everything possible to get these spikes etc eradicated. It just doesn't cut it, and is not as bombproof as my old cubase on a pentium 3.

Still, today was a positive move for me and hopefully once 7.3c has been fully ironed out with the RTAS robustness thing, it'll only get better.
__________________
G5 dp 2.0Ghz, 2.5 gb RAM/ G4 Powerbook 15" 1.33mhz, 2gb RAM/ 002r/Lacie D2 FW800/PTLE 7.4
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spikes - what are they? Stig Eliassen Pro Tools TDM Systems (Mac) 21 12-14-2011 03:01 PM
CPU spikes with PT8 PTLExp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-04-2009 04:54 PM
PT 8 CPU spikes Six6NYC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 01-21-2009 07:09 PM
cpu spikes gdx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-11-2007 04:21 PM
Spikes on 001 Dopamine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 03-17-2001 09:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com