Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-16-2021, 08:21 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 846
Default Re: MTRX/DADMAN output to multiple Spkr Outputs simultaneously with same stereo sourc

I used to have to do this years ago with certain rap clients when the Meyer HD1s wouldn't go loud enough. It was easy with the Trident console we had, as the speaker set switches on the monitor section were latching. I heard that after I left that studio, the next guy they had turned the HD1s up so loud that they vibrated off the stands and fell onto the floor, which required being sent back to Meyer to be repaired. I heard that when they got them back, they tied them down to the stands with ratchet straps

Sorry for the OT post.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
  #12  
Old 04-16-2021, 04:58 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,023
Default Re: MTRX/DADMAN output to multiple Spkr Outputs simultaneously with same stereo sourc

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Just my 2 cents; this is something I would never do because of all the phase and timing issues inherent in running multiple speakers with the same sound. I guess its 30+ years of live sound(IOW, this has way more chance of sounding bad than good)
Indeed. Pick one set of monitors and turn them up

Although, I suppose, perhaps you have a set in the live room for band listening, RainbowStudio used to have a very nice pair of B&Ws for this.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-16-2021, 09:34 PM
Jared_TL Jared_TL is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 31
Default Re: MTRX/DADMAN output to multiple Spkr Outputs simultaneously with same stereo sourc

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
BScout has the exact idea. Here's what I would do:


Jeff

Thanks! I extrapolated from your example and got it working - it requires selecting a speaker set and then a folddown config. Using my little virtual Mom, I have those two buttons mapped to MIDI notes and via Keyboard Maestro can trigger it from one button on a Streamdeck. Very nice and super easy to set up!


I note several people saying that using two sets of speakers this way probably sounds bad... you are probably right. Anecdotally, this particular setup sounds awesome in my room... but again, haha, you are probably right. I'll do a bit more A/B'ing.


My nickname for the virtual MOM device is StepMOM. It does work very well... and it doesn't require a physical MOM. It shows up as a MOM in DADMan and I simply mapped the buttons to MIDI notes - it will listen to whatever MIDI controller you put in the config file. I am not sure what I will do with it... TBD!



Thanks!
__________________
__________________
Pro Tools Ultimate 2019.12, macOS 10.15.3, MTRX, MOM, HDX 2, Mac Pro 7,1, 2.5 Ghz 28-Core, 384GB RAM, Accelsior 4M2 SSD
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTRX/DADman and Core Audio Outputs for Web or Logic...Stereo & 7.1.4 Funkster Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 03-16-2021 09:50 AM
MTRX DADman 5.4.4.2 & Firmware 2.3.2.1 Johnny Hulst Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 12-02-2020 11:06 AM
how to listen in mono at a stereo source with DAD's MOM & Avid MTRX Johnny Hulst Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 07-01-2019 10:47 AM
Sum and Intercancel between MTRX DADman and S6 laki Avid S6 1 12-27-2017 04:18 PM
how do I split stereo output to multiple stereo output pairs? hokuspocus Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 04-05-2002 07:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com