Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-08-2003, 12:07 AM
dwdrummer dwdrummer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Modesto , CA
Posts: 439
Default HEDD 192 Output Volume

hello guys!

I just got my cranesong hedd and I want to use the D/A for my monitors.

The problem is there is no output volume knob that I have found on the unit.

How do people with the HEDD monitor through it and adjust the output volume?
__________________
davec: 32 + 34 @ 128 !!!! @ 2700mhz AMD!

www.Chrisclouse.com
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2003, 02:34 AM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: HEDD 192 Output Volume

Quote:
Originally posted by dwdrummer:
hello guys!

I just got my cranesong hedd and I want to use the D/A for my monitors.

The problem is there is no output volume knob that I have found on the unit.

How do people with the HEDD monitor through it and adjust the output volume?
<font size="2" face="Verdana, Arial">Here is the response I got from Dave Hill at Cranesong:

Allen


Their are gain trims on the analog outputs small holes by the xlr
connectors

Thanks

Dave h
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2003, 02:43 AM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: HEDD 192 Output Volume

I just found them. Yes they are little holes next to the XLR outputs.
Allen [img]images/icons/grin.gif[/img]
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2003, 12:01 PM
dwdrummer dwdrummer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Modesto , CA
Posts: 439
Default Re: HEDD 192 Output Volume

Quote:
Originally posted by Allen Hallada:
I just found them. Yes they are little holes next to the XLR outputs.
Allen [img]images/icons/grin.gif[/img]
<font size="2" face="Verdana, Arial">I cant find them....

All i found were some screw holes. Where exactly are the holes.
__________________
davec: 32 + 34 @ 128 !!!! @ 2700mhz AMD!

www.Chrisclouse.com
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2003, 04:30 PM
dwdrummer dwdrummer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Modesto , CA
Posts: 439
Default Re: HEDD 192 Output Volume

BUMP! [img]images/icons/smile.gif[/img]
__________________
davec: 32 + 34 @ 128 !!!! @ 2700mhz AMD!

www.Chrisclouse.com
Reply With Quote
  #6  
Old 02-08-2003, 04:33 PM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: HEDD 192 Output Volume

Mine are next to the XLR outputs. Little holes next to the screw holes. You may need to call the company if you don't have them.
Allen [img]images/icons/wink.gif[/img]
Reply With Quote
  #7  
Old 02-08-2003, 06:31 PM
marcusb marcusb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Victoria, Australia
Posts: 1,040
Default Re: HEDD 192 Output Volume

I wouldn't really consider the analog gain trims to be a 'volume control'. They are used to trim the output level to match the output of the left and right channels for accurate stereo imaging and correct matching of the HEDD to the next device down the chain.

What you really need is a proper monitor level control between the HEDD output and your monitor input. A good quality passive attenuator would be the best choice.

Something like the NHT Pro PVC - Passive Volume Control would do the job nicely, alternatively in the higher end something like the coleman audio DAW monitor section is a good choice.
Cheers,
Marcus

PS do you reckon you could shorten your signature, IMHO it's offensively long and I dunno about that advertising, I assume you will do drum tracks for free ? If not I thought commercial advertising was not permitted here. Didn't some poor DAW builder get crucified over it ?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Output Volume The Guitar Man General Discussion 1 09-05-2012 08:17 PM
Can't adjust volume of OS X, only the output volume of ER JustGoWithIt Eleven Rack 8 09-26-2011 02:32 PM
output volume changes by itself singtall Eleven Rack 6 04-23-2011 09:24 PM
Output Volume is LOW? MRED22 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-16-2008 11:10 AM
Testing Digi 96 i/o output vs Hedd-192 help joji Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-03-2005 12:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com