Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-09-2009, 01:31 PM
glfmusicman2 glfmusicman2 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Default M Powered Protool 7.4 Compatible Desktop Computer (HELP PLEASE)

M Powered Protool 7.4 Compatible Desktop Computer (HELP PLEASE)

--------------------------------------------------------------------------------

Hello guys, this is my first post and I really need some help. I am not a technical cpu person when it comes to builds, that being said I am looking at buying a new desktop cpu to run protools on. I have been running it on my laptop and I am trying to set up a desktop system. I am planning on buying a white box unit but I get so confused with all the tech talk and opinions. Will someone post some system congigs that they are using sucessful so that I can tell the builder what I need.
I will be running protools 7.4 with m audio interfaces(firewire 410 and mobile pre) XP 32 bit.

I want to purchase a dual core machine with 4 gig ram. I already own the OS and don't really see a need to buy a new one to get the max speed out of 8 gig. I figure that with 32 bit I will only use about half of 8 so I will just buy 4 and be through with it. PLEASE HELP GUYS!! Everyone else talks about a MAC. I can't afford a mac, We are in a recession!! LOL
Reply With Quote
  #2  
Old 04-09-2009, 02:31 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,330
Default Re: M Powered Protool 7.4 Compatible Desktop Computer (HELP PLEASE)

You should consider a self-build; it’s not that tough. It will save you money and be right for Pro Tools. Take a look at this thread.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2009, 12:26 AM
glfmusicman2 glfmusicman2 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Default Re: M Powered Protool 7.4 Compatible Desktop Computer (HELP PLEASE)

I was looking at some units and ran across a computer with these stats, Will it run m powered protools 7.4? Will protools run on Intel pentium? I know that the digi site says untested or uncertified or something like that!

INTEL DUAL CORE PROCESSOR Intel PENTIUM E5200 DUAL CORE PROCESSOR
INTEL PROCESSOR COOLING FAN INTEL STANDARD PROCESSOR COOLING FAN
SOCKET 775 MOTHERBOARDS ASROCK G31M-S INTEL G31 1600FSB MOTHERBOARD
DDR2 RAM 4GB (2x2GB) DDR-2 800MHZ PC-6400
SATA II HARD DRIVES 320GB SATA2 7200rpm 16MB CACHE
I am going to add a second HD. If it is compatible someone please let me know. Thanks guys sss. (sorry so slow)
Reply With Quote
  #4  
Old 04-10-2009, 12:59 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,330
Unhappy Re: M Powered Protool 7.4 Compatible Desktop Computer (HELP PLEASE)

You will be runnong outside of the mainstream with that CPU and board combo. It would not be my choice.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protool 9 Compatible with MOUNTAIN LION Mohur macOS 18 02-28-2013 02:59 PM
seeking advice on new desktop computer that will be compatible with protools le Jenny Jo Tips & Tricks 13 01-06-2012 02:40 PM
M Powered Protool 7.4 Compatible Desktop Computer (HELP PLEASE) glfmusicman2 Pro Tools M-Powered (Mac) 5 04-21-2009 03:56 PM
Are my 001 plugins compatible with M-Audio Protool LE 7.3 shadigg Pro Tools M-Powered (Win) 5 04-29-2008 08:32 AM
protool HD /LE compatible? st_ashlar Tips & Tricks 3 03-11-2008 09:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com