Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2021, 09:20 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,340
Default Avid Link not showing updates available

When I went to update my PT from 2020.11 to 2021.3, I noticed that Avid Link doesn't show I have any update for PT available. However, in my Avid account, I do have the update available to download, which I did.



I thought AL was supposed to manage all our updates for us so we wouldn't have to do it the old fashioned way with direct downloads? So why would AL not show I have the update available when it is right there in my account?


(and, yes, I made sure I was logged in to my account through AL)


Thanks
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2021, 10:36 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 9,154
Default Re: Avid Link not showing updates available

It should reflect the products/versions in my.avid.com/products (I've been using it for all updates/installs for a while now). If you haven't installed the new version yet, click Clear Cache Files in Preferences then sign in again and let us know the results. Thanks!
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 04-21-2021, 02:43 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,340
Default Re: Avid Link not showing updates available

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
It should reflect the products/versions in my.avid.com/products (I've been using it for all updates/installs for a while now). If you haven't installed the new version yet, click Clear Cache Files in Preferences then sign in again and let us know the results. Thanks!

Jeffro, Thanks for the reply. I think something must have been corrupted with my Avid Link app. So, instead of wasting a lot of time troubleshooting, I just uninstalled it, redownloaded it from my Avid Account, reinstalled, and now it all seems to be working. At least as I type this, Avid Link says its downloading PT 2021.3...so, we'll see.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #4  
Old 04-21-2021, 03:59 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 9,154
Default Re: Avid Link not showing updates available

Thanks for that info. Most likely an issue with the cache, so if that ever happens again a quick Clear Cache Files in Preferences should fix it.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 04-23-2021, 04:29 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,585
Default Re: Avid Link not showing updates available

For me, Avid Link works just as good as Cloud Collaboration(as in, it really doesn't work)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2021, 07:42 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,340
Default Re: Avid Link not showing updates available

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
For me, Avid Link works just as good as Cloud Collaboration(as in, it really doesn't work)

Tell me about it. It took 8 (EIGHT!!!!!) attempts to finally download the update through AL. Then it got to the install function and it just sat there and sat there. After 1/2 hour I gave up. Well....when I closed AL, I discovered to my chagrin that there was a pop-up window BEHIND the AL screen so I never saw it telling me I had to uninstall my current version of PT first. In other words, for 1/2 hour it just sat there doing nothing because I needed to delete PT, but the alert telling me to do that was hidden behind the AL window. Finally, I uninstalled per instructions, then AL did the install...which still took a good 20 minutes.



Avid really needs to change how AL handles updates and installs. Why on earth would an important pop up alert be hidden behind the AL screen in the first place????!!!!
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #7  
Old 04-30-2021, 08:59 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,585
Default Re: Avid Link not showing updates available

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
Tell me about it. It took 8 (EIGHT!!!!!) attempts to finally download the update through AL. Then it got to the install function and it just sat there and sat there. After 1/2 hour I gave up. Well....when I closed AL, I discovered to my chagrin that there was a pop-up window BEHIND the AL screen so I never saw it telling me I had to uninstall my current version of PT first. In other words, for 1/2 hour it just sat there doing nothing because I needed to delete PT, but the alert telling me to do that was hidden behind the AL window. Finally, I uninstalled per instructions, then AL did the install...which still took a good 20 minutes.



Avid really needs to change how AL handles updates and installs. Why on earth would an important pop up alert be hidden behind the AL screen in the first place????!!!!
Oh yes...that little wonder I now glance at the task bar during any installs in case I see some flashing(which USUALLY happens when something is hiding that needs attention).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 04-30-2021, 09:14 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,152
Default Re: Avid Link not showing updates available

Why don't you guys use Avid Download Center?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-30-2021, 02:14 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,585
Default Re: Avid Link not showing updates available

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Why don't you guys use Avid Download Center?
For me, its just habit. If I need to download, I log onto my MyAvid account and find what I need(old habits die hard)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2020.3 not showing on Avid Link DonaldM Pro Tools 2020 5 04-05-2020 09:13 AM
Avid link showing plugins i dont own. the19thbear Licensing & Accounts 7 06-12-2019 10:14 AM
Avid Link not showing correct PT 2019.5 install status taylor4814 Pro Tools 2019 1 05-18-2019 09:11 AM
Avid Link 19.4 not showing an updated version of Falcon availbale freewind1974 Licensing & Accounts 1 05-13-2019 10:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com