Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2010, 03:55 AM
writeroxie writeroxie is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 129
Default Increase Buffer Error (but only on first playback)

I'm running PT 9 on an 8-core dual 3ghz Mac Pro. After opening an existing session, the "Increase Buffer Size" error pops up after just 2 seconds of playback. All other attempts to playback after that first one are error-free. The 'system usage' meter reads less than 15%. Can't understand why that initial attempt to playback taxes the machine so hard.

Is anyone else having this issue in PT 9? Maybe a bug?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-20-2010, 04:04 AM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default

I experience this bug, too. Only happens within a second of hitting play on first open of a session, then it's gone. Weird... But not a big deal.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2010, 04:49 AM
writeroxie writeroxie is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 129
Default Re: Increase Buffer Error (but only on first playback)

Well... glad I'm not alone. It's not a big deal, but I just wonder if Avid knows about it and might fix it in the next update. And like you said, it's probably within less than a second after hitting play.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Increase Buffer Size Error (Buffer at MAX) ??? PoPimp3069 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 03-29-2010 02:24 PM
increase h/w buffer (problems in playback/record shaung 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-21-2009 03:22 PM
PT8--Won't playback and I can't increase buffer size shaunlemagne Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-05-2009 07:54 AM
PT8, Will Error 6093 (Increase H/W Buffer on Playback) never be solved? Craig in Hong Kong 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-12-2009 10:45 AM
Increase/decrease playback buffer size? wallenator 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-07-2008 09:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com