Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-05-2017, 10:31 PM
alanc alanc is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 20
Default Consolidate selection moves transients randomly

Hello everybody, this is the strangest thing. Having two problems and not sure why.

I will import a wav kick drum file, cut it at the first transient and snap it to line up perfectly on the grid and tab to all the other hits and write down their sample position. When I consolidate the file every hit will be randomly moved by several samples before or after where they should be. I can see the waves moving. This is not chopped up regions but one continuous file so I cannot understand what is going on. Does it on commit also.

Happens on PT10HD and PT12HD on two different computers. Win7Pro, RME HDSP9652, one computer is a HP Z400.

The second problem is trying to print virtual instruments. If I send the outs of something like SSD4 and record, each hit seems to be off randomly also. I know midi is not sample accurate but it is so random it has me stumped. I'll quantize the midi file and set the velocity all the same and use a single drum sample to rule out different cut points on the samples. Still does it.

Any help is greatly appreciated because this is driving me nuts.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-06-2017, 04:32 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,739
Default Re: Consolidate selection moves transients randomly

What happens when you print the audio to a new channel via bussing it?
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-06-2017, 09:14 AM
alanc alanc is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 20
Default Re: Consolidate selection moves transients randomly

Hi YYR123, just tried that and they are all randomly off as well. I tried trashing preferences, different sound card, removed all installed plugins except for PT, earlier install version ect... The strange thing is its happening on two totally different computers with different versions of PT. Thanks for any help you can offer because I am really frustrated. I will try a fresh install next.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-06-2017, 09:18 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,739
Default Re: Consolidate selection moves transients randomly

I would check your Delay Compensation settings next
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-06-2017, 01:26 PM
alanc alanc is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 20
Default Re: Consolidate selection moves transients randomly

On or off it does not matter. New session with only one mono file loaded. No plugins on any channels. Tried different files to make sure it was not corrupt. I'm about to do a fresh Win7 install so I should be back online later tonight.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-06-2017, 06:22 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,417
Default Re: Consolidate selection moves transients randomly

With the first issue, you don't have EA enabled on the track by chance do you?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #7  
Old 09-07-2017, 12:07 PM
alanc alanc is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 20
Default Re: Consolidate selection moves transients randomly

A Quick update, did a fresh install of winpro7 and PT12HD on the editing computer and the problem seems to have gone away. I haven't been able to try out any midi instruments yet and will have to do a fresh install on the main computer as well.

It will have to wait as I am preparing to flee Hurricane Irma. I will keep everybody posted on the outcome. Alan.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-07-2017, 12:09 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,739
Default Re: Consolidate selection moves transients randomly

Quote:
Originally Posted by alanc View Post
It will have to wait as I am preparing to flee Hurricane Irma.

Take your ilok's with you !!!
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-19-2017, 07:51 AM
alanc alanc is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 20
Default Re: Consolidate selection moves transients randomly

A quick update...
The first things I grab is my prized Les Paul, studio drives and iloks haha.
Made it through ok but was really worried about the flooding this time. Looks like I will be moving the studio again.

About the PT problems, everything seems to be working correctly again. Haven't had much time to spend on it though. The only thing I can think happened was I installed SSD's on both computers and instead of doing a fresh install I just ghosted the drives. I will never do that again! If the problems pop back up I will post again. Thanks to everybody for their help, Alan.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VI Master Volume Level Moves By Itself Randomly (CC7 Issue?) Spoil the Child Virtual Instruments 13 08-30-2017 06:08 AM
Separate Selection at Transients vs Beat Detective YYR123 Pro Tools 12 2 12-07-2015 10:48 AM
Nudge moves selection not region ianmgull 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-24-2010 11:52 AM
Consolidate Selection not available...why? Mason Pro Tools M-Powered (Win) 3 05-30-2005 09:30 PM
Nudge moves the selection and not the region! Raven Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 08-27-2000 11:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com