Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-26-2010, 02:12 PM
Filmusic Filmusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 516
Default attempting to install a mix system 6.4.1

today i obtained the last bit of hardware needed to begin setting up my mix system

i have a intellistation zpro - 2 gigs of ram - 2x3.06xeon procs

i have several cards and 888's - but thought to install a single a mix core at this time - it is connected to a single 888

i have followed the reference guide and installed the software, card, and connected the 888 by way of the cable from the mix core card

when i attempt to run the software - it hangs on 'creating dae and midi command'

i have run the digi command - all reports well with the card

hum...any ideas why i've hit the wall

i'll try a different cable...fingers crossed
Reply With Quote
  #2  
Old 09-26-2010, 04:07 PM
Filmusic Filmusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 516
Default Re: attempting to install a mix system 6.4.1

well...i threw caution to the wind - in a good way - least...so far

i bought the ibm intellistation z pro because i saw that it was mentioned in the knowledge base with relation to tdm mix 6.4.1 systems

the info on compatible windows boxes is scarce here...and everywhere...so i was fearing the dreaded 3.3 volt pci necessity that is well chatted about in this forum to run a mix system

but!!!

today...i was defeated by the ibm zpro...it simply would not talk to my mix system...so i figured 'i was at war'

after a few glasses of cheap single malt scotch....i said wtf...i started my assult - i threw caution into the wind and jammed a core card into a dell 390...i have a few dell 390s kicking around...this one is running a quad core q6600...i feared trashing both the card and the mb...( i contacted dell last week asking about voltage...they came up with a blank)

ha ha...the mofo launched 6.4.1 in about a second - i'm impressed!!!! 6.4.1 running on a quad core - very freaking cool

it recognized most of my plugs - (i uninstalled a pt le 8 set-up on the computer, then installed 6.4.1 mix...leaving my plugs from 8.0 le...so i was indeed surprized when many became usable, with the help of my ilok, within the 6.4.1 system..i didn't expect this)

i may just have a win here

i'll play with it and report back...but so far...i think this is going to be a blast

one problem - the font for much of the type in PT 6.4.1 is a silly font- i need to set the font to something i can read - where do i do this - i performed a quick ck in the prefs...ha ha..but i couldn't read the headings...looking for a guiding light here)

all good...for now anyway...cept for the font nightmare

my 888 has been recognized and pt 6.4.1 has been authorized...whew

i'll try out a 690 next week, when mine gets back from the shop - i blew the powersupply last week...can't win'em all)

cheers
(ha ha fingers crossed)
s
Reply With Quote
  #3  
Old 09-26-2010, 04:39 PM
Filmusic Filmusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 516
Default Re: attempting to install a mix system 6.4.1

after a restart - normal font has returned - don't ask - must be voodoo
cheers
S
Reply With Quote
  #4  
Old 03-08-2011, 09:27 AM
a_wacker a_wacker is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Berlin
Posts: 15
Default Re: attempting to install a mix system 6.4.1

Hi people,

i am now in the situation to upgrade my PC. In last time i have to arrange a lot, so i have to use VSTi etc... My current PC (Pentium 4 3,0 GHz on ASUS P4P with 4GGb Ram) is a bit weak for such tasks.

I am using a Mix+ with 6.4.1 under WinXP SP2 and i like it. But newer PCs (MoBo's) mostly dont work with Mix Hardware. So i have a choice between drop my Mix system and go completely native with newest PCs and Cubase as a single DAW or to find the latest possible MoBos with Intel Chips and CPUs that work with Mix HW, to use Mix for tracking and mixing and Cubase for arranging.

I would really like to go the second way, because this will spare me a lot of money for new HW (Audio Interface, ADDAs, Cables, Software, etc...)

Filmusic,
what is the result of your research with Dells? What did work for you?


PS: sorry for weak english.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Attempting to update to 10.2 Lenots macOS 2 07-08-2012 09:58 PM
Crash attempting to BTD gregwor macOS 8 03-05-2011 03:44 PM
Can't install Pro Tools 8! Clean install, new system, Vista! DJ Hellfire 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 31 01-09-2011 12:16 PM
Attempting to install 8.0.4b audio driver for Windows 7 MBox2 j4callen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-27-2010 06:46 PM
ATTEMPTING TO INSTALL PRO TOOLS 6.7 MUST UNINSTALL Johnny916 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-06-2004 11:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com