Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-30-2008, 10:30 PM
theutz theutz is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kirkland, WA
Posts: 3
Lightbulb M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

Firstly, I have to give you the obligatory "I'm new to the forum," announcement... at least this is my first post. I've been reading the wonderful stuff that flies around here, and I'm happy to finally have something to contribute, even if it isn't unanswered.

So, I've been monkeying around with PT8, and one of the things that I've spied in the Controllers folder is a file entitled "M-Audio Keyboard.bundle". It seems to me like this means that I chould finally be able to use my Axiom 49 controller/keyboard in a fashion that is even remotely user-friendly, but I can't find any information on what this file even does. Anyone have any ideas?

Peace
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2008, 10:58 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,800
Default Re: M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

This functionality has not been implemented yet...we'll post information once it has...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2008, 02:10 PM
Richard901 Richard901 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 478
Default Re: M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

Excellent news!

Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2008, 09:37 PM
lego lego is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 365
Default Re: M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
This functionality has not been implemented yet...we'll post information once it has...
and... what about CS10?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-01-2009, 10:14 PM
kylerow kylerow is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Default Re: M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

+1 about the CS10......would prefer not to have to go through the m-audio package and figure out all the mappings by trial and error........though I do have some free time on my hands tonight.... :)

Thanks...
Reply With Quote
  #6  
Old 01-01-2009, 11:32 PM
kylerow kylerow is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Default Re: M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

In case anyone is interested - - for the m-audio keyboard bundle (PT 8):

Pan 1-8: CC 17 - 24
Fader 1-8: CC 33 - 40
Master Fader: CC 41

Anyway - this is what I've figured out so far.....if there is actual documentation on this, that'd be great. Until then...

Thanks,
Kyle
Reply With Quote
  #7  
Old 01-07-2009, 05:37 PM
gdugan gdugan is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Utica, New York, US
Posts: 344
Default Re: M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

Quote:
Originally Posted by kylerow View Post
In case anyone is interested - - for the m-audio keyboard bundle (PT 8):

Pan 1-8: CC 17 - 24
Fader 1-8: CC 33 - 40
Master Fader: CC 41
I've also been trying to figure out how to get the Axiom 49 to work with Pro Tools 8. I've been trying to do the following two things:

1. Use the Axiom to control parameters (volume, panning, etc.) of the AIR virtual instruments (XPand, Hybrid, Strike).
It's easy to assign sliders and knobs to parameters in any virtual instrument, but when I load a new instance of the instrument, the assignments do not stick. I've tried to "Set As User Default," as well as "Set Plug-in Default to User Setting," as shown in the video http://www.youtube.com/watch?v=eOzgYAvwkCY, but the controller assignments don't stay.

2. Use the Axiom to control the faders and knobs in Pro Tools.
Kyle's info above helped a lot, but when I turn the knobs on the Axiom to adjust the panning, the knobs in PT only go one way (clockwise). I can't figure out how to change it. I've tried making sense of the MIDI charts in the Axiom User Manual, but I can't.

Frankly, I don't know how the people at M-Audio expect average people to make any sense out of all those MIDI tables. All the tables, columns, and numbers don't really make much sense. For example, in Appendix F there is a table with 5 columns. The 1st column is titled "MIDI CC" and the 4th column is titled "Data 2." But in the 4th column you also see "MIDI CC." Is this the same "MIDI CC" as the 1st column? What does it all mean and how is it implemented in a practical way?

Has anybody gotten an Axiom to work with Pro Tools 8? Can anybody decipher all the MIDI jargon in those tables so that it is actually usable by human beings?


Thanks in advance for any help.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-08-2009, 07:08 AM
AtomicBeagle AtomicBeagle is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 26
Default Re: M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

I've also been having trouble with my Axiom 49, specifically the sustain pedal. It worked fine in 7.4, but can't get it to work at all in 8. I've been trying to use it with both Xpand2 and the MiniGrand, but no dice. Does anyone have any suggestions about that?

FYI - the sustain pedal is an M-Audio SP-2 piano style pedal.

Thanks for any help!
Reply With Quote
  #9  
Old 01-08-2009, 03:40 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,800
Default Re: M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

Quote:
Originally Posted by lego View Post
and... what about CS10?
I'm not quite sure what you're asking, but the CS-10 controller profile is now available on the Legacy Controllers page, if that's what you're looking for.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #10  
Old 01-08-2009, 05:21 PM
lego lego is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 365
Default Re: M-Audio Keyboard.bundle in Pro Tools 8

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
if that's what you're looking for.
Yes, exactly! Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Waves Bundle and Pro Tools - Insert to Audio Track problem arb232 Virtual Instruments 1 04-22-2011 01:18 AM
Pro tools 8 will not recognize M-Audio midi keyboard jonslaten 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-12-2010 10:11 PM
M-Audio Ozone Keyboard/ Pro Tools mrclassicrecord Pro Tools M-Powered (Win) 2 05-04-2009 01:35 AM
003 Factory and Pro tools LE 7.3 with M-Audio Keyboard mark007 General Discussion 1 07-29-2008 06:22 AM
Pro Tools M-Audio Bundle? Supercrank Pro Tools M-Powered (Win) 2 07-13-2005 12:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com