Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-11-2007, 03:46 AM
mirok mirok is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 34
Default standalone driver problem with digi 002 rack

Hi there, I'm using digi 002 with mac book core 2 duo 2.0 with 2gb ram. I installed standalone driver version 7.3 and is not working properly. In core audio manager I see digi working properly, when I open logic pro 7.2 digi normally starts, but I couldn't hear any sound from it. Also in mac and logic preferences I only see built-in audio card. Do I have to turn built-in card of? I'm using digi 002 for quite some time now, but with G5 (one before intel series) and it works fine (also just standalone driver). I'm abroad right now and have only mac book with me, so I need to work with this setup. Thanks for help.

regards, mirok
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2007, 04:07 AM
mirok mirok is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 34
Default Re: standalone driver problem with digi 002 rack

I have mac osx 10.4.10
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2007, 04:49 AM
mirok mirok is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 34
Default Re: standalone driver problem with digi 002 rack

Hi Digidesign, I've just realised that my version of mac osx seems to be the problem, but since 10.4.10. is out from June 20th, you should provide update for us! I need to work with my hardware synths and I can't because of malfunctioning hardware.

regards, mirok
Reply With Quote
  #4  
Old 10-11-2007, 11:35 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,798
Default Re: standalone driver problem with digi 002 rack

The 7.3 Core Audio driver should work fine with 10.4.10.

It's not clear from your post what, exactly, is happening. You say you can launch the Core Audio Manager and it shows connected, yes? Are you keeping it launched, then launching Logic?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 10-12-2007, 05:30 AM
mirok mirok is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 34
Default Re: standalone driver problem with digi 002 rack

hi there, thanks for your reply...when I launch logic, everything seems to be fine, but I can't see digi in logic preferences nor in mac preferences although midi works fine and if I route built in card output with digi alt input I also can hear a sound, so the card works fine, just drivers don't. When I launch core audio manager (it doesn't show manager in dock when logic is launched) it shows card is connected, but when I press disconnect the card and launch manager again, the card is still connected. What seems to be the problem?

Kind regards, Mirok
Reply With Quote
  #6  
Old 10-12-2007, 09:55 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,798
Default Re: standalone driver problem with digi 002 rack

Please start with the steps in the OS X Setup and General Troubleshooting sticky at the top of this forum, specifically those areas on trashing preferences, including the file 'com.digidesign.coreaudiomanager.plist'.

Also, can you tell me the version of the Core Audio driver you have installed? Go to MacHD>Library>Audio>Plug-Ins>HAL and Get Info on the Digidesign Core Audio driver to see the version number.

Do you also have Pro Tools installed and, if so, which version?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 10-13-2007, 02:53 AM
mirok mirok is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 34
Default Re: standalone driver problem with digi 002 rack

Hi, I tried everything and still the same, I don't have PT installed and driver version is 7.3

regards, Mirok
Reply With Quote
  #8  
Old 10-15-2007, 09:18 AM
mirok mirok is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 34
Default Re: standalone driver problem with digi 002 rack

do you have any idea what to do?

regards, mirok
Reply With Quote
  #9  
Old 10-15-2007, 10:20 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,798
Default Re: standalone driver problem with digi 002 rack

Please create a new administrator account and test it from there - let us know if anything changes.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #10  
Old 10-15-2007, 01:28 PM
savage1 savage1 is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 15
Default Re: standalone driver problem with digi 002 rack

I have had a similar problem with the 7.3 CoreAudio driver.
I was attempting to use the 002 with DP on 10.4.9 and
the Digidesign Hardware option does not appear in the Audio Set up
prefernce pane OR the MOTU hardware config. MOTU says it should work.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Standalone Audio Driver for Windows 7 for Digi 003 snoluvr99@yahoo.com 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-06-2013 05:20 PM
Standalone Driver for 002 Rack and OS X Lion pianoguy88 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-16-2012 05:45 PM
Eleven Rack Standalone driver, and editor. Blurgh Eleven Rack 22 01-09-2012 09:16 AM
Standalone Audio Driver for Windows 7 for Digi 003 snoluvr99@yahoo.com 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-16-2010 09:44 AM
Propellerheads Reason & digi driver standalone istvankantor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 10-25-2005 12:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com