Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-17-2013, 02:53 PM
harryk harryk is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: SB/LA
Posts: 229
Default iLok License Manager Error and PT10/11 errors

Forgive me if this has been covered. I did a search but didn't find anything that quite fit.

I installed/upgraded to PT10/11 with the new iLok2 two days ago and everything was working fine. Today I started my system and tried starting both PT10 and PT11 but got the error that it couldn't find my iLok license.

The iLok is plugged in and has the licenses, checked on another computer using the ILM, 32bit version.

The ILM 64 bit version is also giving me the error that it can't find the connection to the server, however the computer can see the internet. The ILM errors out and says to re-download (done) and restart (done). I have reinstalled and restarted several times. No go.

I tried a repair on the PT10/11 installation and that did not help. The software still can't see the iLok licenses. I have moved the iLok to different usb ports. No go.

Let's see. I can't think of anything else to do at this point.
__________________
PT 12, Gigabyte GA-X79-UD3 ATX LGA2011 MB,Intel Core i7-3930 3.2GHz 6-Core Processor,Asus NVIDIA GeForce GT 640 2GB GDDR3 PCI-e Video Card, Patriot Viper 3 Low Profile Blue 32GB (4x8GB),Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Cooler, Rosewill Stallion Series RD700 700W Power Supply,Western Digital Caviar Black Internal system/session/samples,Windows 7 Professional 64-bit,Mbox2
Reply With Quote
  #2  
Old 08-17-2013, 06:48 PM
panamajack's Avatar
panamajack panamajack is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Miniappleapolis
Posts: 713
Default Re: iLok License Manager Error and PT10/11 errors

I had problems on my Win7 SP1 64bit machine, too. I got the ILM to work on a Mac Pro, but I put my Win7 PT setup on hold until Ilok gets serious about cleaning up their messy release.

I am surprised that Avid has not reprimanded Ilok.

There is a sticky with dozens of posts from people who lost the use of their PT license while the Ilok people putzed. I have no faith in their support and believe the ILM software was not ready to be released. It is a travesty that professionals have to put up with such incompetently bungled software. It is worse that freeware.
__________________
PT10.3.10HD(Tyan s2932 [8core Shanghai 2.7GHZ] 32GB,Win7 SP1); PT10HD(Tyan s2892 w/10GB, Win7 SP1);PT8HD(Dell 690 quad Xeon 3.0, 8GB, Win7,192 I/O, 96 I/O);MacBook Pro: 11R, Apogee Element 46, Focusrite 8PreX PT HD 11.3.2; Mac Pro 3.47 Hex 32GB, OSX 10.12.6/L10.4.2;L9.1.8, 2.64TB; G5 D2.3 4GB, 10.4.11/L8; 12c MP 2.66/32GB PT12.4; Structure, GigaGS3, Kontakt 5, Garratin, Sibelius 8.7+, Finale26,EMU,Vegas Pro 16-10/; RME HDSP9652,MOTU 2408 MKIII/1224/308, FX,Kurz,L5s,Strat,ASAT,JB,Zon
Reply With Quote
  #3  
Old 08-17-2013, 09:04 PM
harryk harryk is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: SB/LA
Posts: 229
Default Re: iLok License Manager Error and PT10/11 errors

bump...

this is not a common problem?

Quote:
Originally Posted by panamajack View Post
I had problems on my Win7 SP1 64bit machine, too. I got the ILM to work on a Mac Pro, but I put my Win7 PT setup on hold until Ilok gets serious about cleaning up their messy release.

I am surprised that Avid has not reprimanded Ilok.

There is a sticky with dozens of posts from people who lost the use of their PT license while the Ilok people putzed. I have no faith in their support and believe the ILM software was not ready to be released. It is a travesty that professionals have to put up with such incompetently bungled software. It is worse that freeware.
__________________
PT 12, Gigabyte GA-X79-UD3 ATX LGA2011 MB,Intel Core i7-3930 3.2GHz 6-Core Processor,Asus NVIDIA GeForce GT 640 2GB GDDR3 PCI-e Video Card, Patriot Viper 3 Low Profile Blue 32GB (4x8GB),Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Cooler, Rosewill Stallion Series RD700 700W Power Supply,Western Digital Caviar Black Internal system/session/samples,Windows 7 Professional 64-bit,Mbox2
Reply With Quote
  #4  
Old 08-17-2013, 10:26 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,737
Default Re: iLok License Manager Error and PT10/11 errors

With the update mine was fixed instantly
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-18-2013, 12:24 AM
harryk harryk is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: SB/LA
Posts: 229
Default Re: iLok License Manager Error and PT10/11 errors

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
With the update mine was fixed instantly
The update? Are you talking about 10.3.7?
__________________
PT 12, Gigabyte GA-X79-UD3 ATX LGA2011 MB,Intel Core i7-3930 3.2GHz 6-Core Processor,Asus NVIDIA GeForce GT 640 2GB GDDR3 PCI-e Video Card, Patriot Viper 3 Low Profile Blue 32GB (4x8GB),Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Cooler, Rosewill Stallion Series RD700 700W Power Supply,Western Digital Caviar Black Internal system/session/samples,Windows 7 Professional 64-bit,Mbox2
Reply With Quote
  #6  
Old 08-18-2013, 01:34 AM
TCM's Avatar
TCM TCM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Europe
Posts: 1,515
Default Re: iLok License Manager Error and PT10/11 errors

Quote:
Originally Posted by harryk View Post
The ILM 64 bit version is also giving me the error that it can't find the connection to the server, however the computer can see the internet.
I get the same error!
Installed the new ILM to get ready for PT11 and this error comes up.
Ilok sees my Ilok2 with 14 licenses, but my Ilok1 with 48 licenses doesn't show anything.

Ilok support is taking care though, so far no solution.

I hope they clean up this disaster soon.
__________________
002R BLA mod and Mbox mini 2, PT 11.3.2,
HD Native, HD IO 16x8x8, PT 2018.7, Win 10 Pro 64, Asrock X99 Extreme6/3.1, i7-6850K, 32 GB Ram, SSD system drive, ssd audio drive
Reply With Quote
  #7  
Old 08-18-2013, 10:10 AM
harryk harryk is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: SB/LA
Posts: 229
Default Re: iLok License Manager Error and PT10/11 errors

So, now it's an intermittent error with the new ILM released on 8/12. I was able to deactivate and reactivate licenses on the 64bit computer. Reinstalled the PT 10/11 bundle. PT 10 would start and then hang at DAE Loaded.

Tried uninstalling PT 10/11 and re-installed ILM 64 bit. Re-installed PT10/11. ILM sees the iLok. PT11 starts. PT10 goes through a few plugins I don't have licenses for and I quit on each then it stalls at DAE Loaded. Deleted the plugins I can't activate and PT10 starts. Weird. It should move the plugins that I don't have activation for to the unused plugins folder.

Both work today. I'm not really very reassured by the intermittent problems. Why does it work today and not yesterday?
__________________
PT 12, Gigabyte GA-X79-UD3 ATX LGA2011 MB,Intel Core i7-3930 3.2GHz 6-Core Processor,Asus NVIDIA GeForce GT 640 2GB GDDR3 PCI-e Video Card, Patriot Viper 3 Low Profile Blue 32GB (4x8GB),Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Cooler, Rosewill Stallion Series RD700 700W Power Supply,Western Digital Caviar Black Internal system/session/samples,Windows 7 Professional 64-bit,Mbox2
Reply With Quote
  #8  
Old 08-18-2013, 10:44 AM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,519
Default Re: iLok License Manager Error and PT10/11 errors

Another ILM was released on 8/15.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #9  
Old 08-18-2013, 10:56 AM
harryk harryk is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: SB/LA
Posts: 229
Default Re: iLok License Manager Error and PT10/11 errors

Quote:
Originally Posted by Bob Olhsson View Post
Another ILM was released on 8/15.
Bob, thanks. I believe that is the one I'm using. v2.2.1_r23238... just downloaded this morning. Correct me if I have the wrong one.

One further development. Everything was working fine. I decided to restart my computer and I'm back to "Error, missing iLok for "Pro Tools 10". Please insert the necessary iLok and restart Pro Tools."

For PT11, I'm getting " The licensing service required to activate this software is not running. Please reinstall the product or download and run the iLok License Manager installer here: http://www.ilok.com"

I enable my internet connection and try to start the ILM and it gives me the Server Connection Error msg again.

It's almost like the Pace software might not be starting when the computer starts or when starting PT10/11 (I'm really guessing, here). I'm seeing lsm.exe running in the Windows Task Manager Processes window, so...

It's a bit frustrating to say the least. Works then doesn't work...
__________________
PT 12, Gigabyte GA-X79-UD3 ATX LGA2011 MB,Intel Core i7-3930 3.2GHz 6-Core Processor,Asus NVIDIA GeForce GT 640 2GB GDDR3 PCI-e Video Card, Patriot Viper 3 Low Profile Blue 32GB (4x8GB),Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Cooler, Rosewill Stallion Series RD700 700W Power Supply,Western Digital Caviar Black Internal system/session/samples,Windows 7 Professional 64-bit,Mbox2
Reply With Quote
  #10  
Old 08-18-2013, 11:11 AM
kwz kwz is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 41
Default Re: iLok License Manager Error and PT10/11 errors

i got this problem too. win7 sp1, pt 10.3.6.

ilok not recognized

was just fine when using 10.3.3
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
License problems with iLok License Manager musicman691 General Discussion 261 03-04-2015 11:05 AM
iLok License Manager - Error Summary txrx Pro Tools 11 11 11-30-2013 12:49 PM
Ilok manager zapped orphan ilok with license crizdee macOS 0 09-23-2013 11:44 AM
iLok License Manager - LICENSE TRANSFER ERROR MESSAGE jzacks524 General Discussion 6 06-26-2013 05:43 PM
Ilok Errors? Full License removed by error!! jschultz Pro Tools TDM Systems (Mac) 21 08-23-2006 07:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com