Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-28-2009, 11:44 PM
guitarmaggedon guitarmaggedon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default CoreAudio Driver 7.4.2 won't recognize Digi 002 Rack

My last macbook was stolen, and I was using my Digi 002 Rack with it so I know it works. I installed the CoreAudio driver on my new computer and it doesn't recognize the hardware. The CoreAudio Manager says: Not Connected (HW not found) and the "HW Setup" button is completely grayed out and won't let me click it. I've tested my my firewire cable and it works fine. Can anyone help me?? Please!

Macbook 2.4 Ghz; OSX 10.5.6; 4Gb RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2009, 07:42 AM
DJ Insomaniac DJ Insomaniac is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 1,282
Default Re: CoreAudio Driver 7.4.2 won't recognize Digi 002 Rack

I've been finding that if the 002 isn't connected to my computer at startup, CAD will not see it and not connect. There are times when this isn't the case, but more often than not, a restart with the 002 hooked up and powered on fixes the problem.

Frustrating, I know...
__________________
Sam Ejnes
Re-recording Mixer
samejnes.com | IMDb | Analog Jitter
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2009, 05:57 PM
guitarmaggedon guitarmaggedon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default Re: CoreAudio Driver 7.4.2 won't recognize Digi 002 Rack

I've tried the on and off thing. I was wondering if anyone knew any issues with the CoreAudio Driver and Logic Pro 8. The person I bought my Digi 002 Rack from set up my last Macbook and it worked fine with Logic. My new computer doesn't seem to recognize it at all. Anyone have any idea?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2009, 11:15 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: CoreAudio Driver 7.4.2 won't recognize Digi 002 Rack

Which Core Audio driver did you install, exactly?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 02-05-2009, 09:16 PM
guitarmaggedon guitarmaggedon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default Re: CoreAudio Driver 7.4.2 won't recognize Digi 002 Rack

The driver I used is the one at the bottom of this page called "Standalone Digidesign CoreAudio Drivers v7.4.2 (Mac OS X Leopard)": http://www.digidesign.com/index.cfm?...0&itemid=33009

I was planning to do a recording very soon so I'd appreciate the help. My Macbook, and Logic 8, seemed to recognize the driver just long enough for me to select my Digi 002 Rack in my preference, then completely stopped working. How can I get the hardware to work with my system and Logic 8? Thanks!

Macbook; 2.4 Ghz; 4 GB RAM; OSX 10.5.6
Digi 002 Rack; Logic Studio 8
Reply With Quote
  #6  
Old 02-05-2009, 10:12 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,362
Default Re: CoreAudio Driver 7.4.2 won't recognize Digi 002 Rack

Can you verify that the 002 indeed works? Anytime I see an 002 that the computer doesn't see, I suspect the power harness.
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 02-06-2009, 02:48 AM
guitarmaggedon guitarmaggedon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default Re: CoreAudio Driver 7.4.2 won't recognize Digi 002 Rack

My 002 worked fine the last time I had used it, but I read another board that said "If you can't toggle the 'Mute', 'Solo' and Alt Src' buttons' respective LEDs on and off, then it is the power harness." My 002 indeed has this symptom and is stuck on 'Mute'. The problem is that I don't know where to get a new power harness or how to fix it. Any ideas?

Can anyone confirm that the audio driver I mentioned in my last post is the correct one for my computer and works with Logic 8? My computer details are in the last post as well.

Thanks for the responses!
Reply With Quote
  #8  
Old 02-06-2009, 11:09 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: CoreAudio Driver 7.4.2 won't recognize Digi 002 Rack

Yes, that driver should work, but it sounds like you need to get your 002 repaired first.

Please contact Tech Support by phone and they'll be able to help you with this.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi CoreAudio Manager doesn't recognize MBox2 Pro Sebastian_Dingler 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-04-2012 11:49 PM
Wavelab don't recognize the driver asio from digi 003 apits 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 09-21-2011 05:48 AM
HELP.....Digi CoreAudio Manager 8.0.5 DO NOT recognize my MBOX HiLoc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-09-2011 08:15 AM
Digi: What Benifit's are to Coreaudio Driver 6.7 ? SoundEng1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-15-2004 07:59 PM
DIGI: PLEASE FIX COREAUDIO DRIVER + PEAK! BHeller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 39 05-12-2004 11:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com