Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2017, 11:21 AM
Balakada Balakada is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Toronto, Ontario
Posts: 5
Default Audio missing after I unfreeze tracks! :(

Hey hey, recently I unfreeze some audio tracks only to lose all the audio on those tracks!! Has anyone else had this problem!?


I may be new to this community but I'm not new to your waifu~
Reply With Quote
  #2  
Old 03-22-2017, 03:34 PM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,229
Default Re: Audio missing after I unfreeze tracks! :(

Dude. Meet the manual.
Try commit…
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V19.12 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG

~ Mac Pro (Early 2009) - 2 x 2.26 GHz Quad-Core-32 GB RAM-10.13.6 / Pro Tools Ultimate 2019.10 / Apollo 16 / Avid S3 ~
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2017, 04:06 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,398
Default Re: Audio missing after I unfreeze tracks! :(

I freeze all the time, never had this problem. Make sure no clip is selected in the timeline when cleaning up the unused files.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #4  
Old 03-23-2017, 08:15 AM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: Audio missing after I unfreeze tracks! :(

Quote:
Originally Posted by Balakada View Post
Hey hey, recently I unfreeze some audio tracks only to lose all the audio on those tracks!! Has anyone else had this problem!?


I may be new to this community but I'm not new to your waifu~
I had this happen to me twice so I only use commit now which has been 100% reliable.
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-23-2017, 10:07 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,035
Default Re: Audio missing after I unfreeze tracks! :(

Happened to me once. But I was somehow able to recover the audio. I think the files were still in the session folder, but Pro Tools for some reason couldn't locate them. I think I just dragged the freeze files back onto the tracks and all was well.
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #6  
Old 03-25-2017, 01:57 PM
Balakada Balakada is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Toronto, Ontario
Posts: 5
Default Re: Audio missing after I unfreeze tracks! :(

Quote:
Originally Posted by priorytools View Post
Dude. Meet the manual.
Try commit…

I'm not finding anything in the manual about missing audio after track freeze.
Were you able to find something?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-27-2017, 06:39 AM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,229
Default Re: Audio missing after I unfreeze tracks! :(

Quote:
Originally Posted by Balakada View Post
I'm not finding anything in the manual about missing audio after track freeze.
Were you able to find something?
So, just to clarify your problem, you freeze an audio track which contains an audio region or several audio regions.. . You now see one audio region in that track which is grey. . ?

Now, when you unfreeze the track you are seeing nothing on the audio track . . is that correct ?
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V19.12 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG

~ Mac Pro (Early 2009) - 2 x 2.26 GHz Quad-Core-32 GB RAM-10.13.6 / Pro Tools Ultimate 2019.10 / Apollo 16 / Avid S3 ~
Reply With Quote
  #8  
Old 03-30-2017, 05:50 PM
Balakada Balakada is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Toronto, Ontario
Posts: 5
Default Re: Audio missing after I unfreeze tracks! :(

Yes, after unfreezing the track, the audio disappears. I can undo and keep my audio... It would be nice to unfreeze the tracks and keep the audio though.. I froze plug ins I wasn't finished with
Reply With Quote
  #9  
Old 03-30-2017, 08:54 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,398
Default Re: Audio missing after I unfreeze tracks! :(

What version of PT are you using? There's a known bug previous to 12.7.1 in which deleting automation on frozen tracks will remove permanently the midi clips, not sure if the audio too.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #10  
Old 03-31-2017, 07:21 AM
Balakada Balakada is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Toronto, Ontario
Posts: 5
Default Re: Audio missing after I unfreeze tracks! :(

I'm using 12.7 but this problem happened before I upgraded from 12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac Pro Late 2013 Freeze Unfreeze Becharax General Discussion 8 02-23-2016 11:08 PM
Missing fade files, missing audio in resaved sesssions drygruo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-14-2010 04:56 PM
Opened my session and all my audio files are missing from their tracks kazanz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 07-16-2010 08:47 PM
5.3 Import Tracks missing audio lecreak Post - Surround - Video 3 07-09-2003 06:13 PM
Missing audio tracks Bookerv12 Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 11-14-2002 05:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com