Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-17-2008, 11:45 AM
alw4416 alw4416 is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: U.S.
Posts: 118
Default what are you post users doing about QT 2 sec delay issue?

are there any workarounds for the 2 sec QT delay issue? running 7.4.1 here with 10.5.1 just wondering what all the post pro users are doing. thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-19-2008, 09:46 AM
VRS VRS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 121
Default Re: what are you post users doing about QT 2 sec delay issue

Quote:
are there any workarounds for the 2 sec QT delay issue? running 7.4.1 here with 10.5.1 just wondering what all the post pro users are doing. thanks!
The last movie I edited gave me this problem. I opened the movie in QT pro and exported it as an H.264. Best quality, multi-pass, key frame every frame.

No more 2 sec delay.

I was surprised this worked. I thought H.264 would take more processor power. It brought the data rate down by over 2000 kbits/sec. Maybe that was the key.

I posted this on the DUC and of course Digi support responded that it's not a Digi problem but an Apple problem. OK, fine. Then why did exporting the picture to a different format fix the slow down?

Something to try.

Vince
Reply With Quote
  #3  
Old 04-19-2008, 02:14 PM
JKD99 JKD99 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Los Angeles, CA USA
Posts: 1,322
Default Re: what are you post users doing about QT 2 sec delay issue

Interesting.
Glad you solved it, but as a post pro user I've never heard of the "QT 2 sec delay issue". What problem were you having?
What codec were you using?

best,
__________________
Joe Milner
Puget Sound, Inc.
Los Angeles

IMDB

Puget Sound on Facebook
Reply With Quote
  #4  
Old 04-20-2008, 09:01 AM
VRS VRS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 121
Default Re: what are you post users doing about QT 2 sec delay issue

Quote:
Interesting.
Glad you solved it, but as a post pro user I've never heard of the "QT 2 sec delay issue". What problem were you having?
What codec were you using?

The problem is that when you press play, there is a 2 sec or so delay before anything happens in ProTools. If you take the video track offline ProTools works fine.

Apparently it is a problem with ProTools 7.4.1 and QuickTIme 7.4. Digi support says it is an Apple issue. I have had this problem with earlier versions of ProTools as well. I think it was 7.2 LE, I'm not sure. It was a while ago.

The Quicktime I had a problem with this time was a Motion JPEG. Most of the movies I get from this company are MJPEG and I've never had a problem. This movie had a bitrate of over 7000 kbits/sec. Maybe that is the issue.

Since switching to 7.4.1 this is the first movie I've had a problem with. I've edited 4 other projects on my new system without this issue.

I don't know if I have solved it. I hope someone else tries my suggestion and confirms it.

Vince
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Happy Mbox Users Post / Potential Mbox Users Read 2012 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-10-2005 12:03 PM
Successful 6.4 users please post... Dale-c 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 34 05-02-2004 11:16 PM
any post-production users with 001 Jerell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 07-11-2002 01:35 AM
Repeater Users- Please Post Question Tips & Tricks 1 05-28-2002 10:33 AM
HD users-please post your reviews here. Stratman Pro Tools TDM Systems (Mac) 24 02-22-2002 01:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com