Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2021, 05:38 PM
illkemist illkemist is offline
Member
 
Join Date: May 2021
Location: Sydney
Posts: 3
Default Issues with installing Mbox 1 drivers

Hey guys I need some help. I'm running 2 MacBook Pros - One on Mavericks 9.4.5 and the other on Big Sur 11.2.2

I can't get my Mbox 1 (Original) to work with either. Not a surprise with Big Sur, as it's a pretty old interface and there is no claim it is supported on the drivers download page, but annoying with Mavericks. I just want to have a working interface with either one of my computers.

For my 9.4.5 computer I seem to have an interface pop up in settings but it just says 'Hardware not connected' though all the lights are on on the interface. Using the latest driver version.

Can anyone help me with this?

And will Big Sur ever support the Mbox 1?

Thanks everyone.

illkemist
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2021, 05:58 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,496
Default Re: Issues with installing Mbox 1 drivers

Hi, welcome to the community.

Original mBox was discontinued in 2005 and final PT that supported it was 8.0.1
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-2021, 06:00 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,496
Default Re: Issues with installing Mbox 1 drivers

Quote:
Originally Posted by illkemist View Post
will Big Sur ever support the Mbox 1?
Absolutely no chance
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2021, 06:02 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,496
Default Re: Issues with installing Mbox 1 drivers

Quote:
Originally Posted by illkemist View Post
all the lights are on on the interface
It only means it powers up. Unless you have a combination of operating system and drivers that work with the device you are out of luck. Your situation is like having an iPhone that boots up but your SIM card does not talk to the network.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-01-2021, 06:37 PM
illkemist illkemist is offline
Member
 
Join Date: May 2021
Location: Sydney
Posts: 3
Default Re: Issues with installing Mbox 1 drivers

What a waste of hardware. Thanks everyone. Looks like the only thing the Mbox 1 is good for is 2 standalone preamps if you go through this process here https://www.zachpoff.com/resources/d...tandalone-mod/

Oh well, time to spend some money
Reply With Quote
  #6  
Old 05-02-2021, 07:19 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,778
Default Re: Issues with installing Mbox 1 drivers

I had a original mbox on a Lion OS mac running a few years after its end of support, by using a 3rd party driver from these guys:
Usbaudio

I think they still have it and you can get a demo.



But of course, put a little extra money in and get a modern interface. They sound SO much better these days.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini 2018, six-core 3.2gHz i7, 32 gb RAM.
Focusrite Scarlett 6i6 2nd gen, Dynaudio BM6's, Command 8, SSL UC1, iPad Avid Control.
Pro Tools 2020.11.0.157, Mac OS 10.15.7.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-03-2021, 05:01 AM
illkemist illkemist is offline
Member
 
Join Date: May 2021
Location: Sydney
Posts: 3
Default Re: Issues with installing Mbox 1 drivers

that driver doesn't work with Big Sur or mavericks sigh, I used it myself on an older OS actually
Reply With Quote
  #8  
Old 05-03-2021, 05:25 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,496
Default Re: Issues with installing Mbox 1 drivers

Quote:
Originally Posted by illkemist View Post
that driver doesn't work with Big Sur or mavericks sigh, I used it myself on an older OS actually
Sadly the original mBox can only be used as doorstop nowadays. Unless you have very old computer...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Pro Drivers not installing metameric FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 2 07-31-2015 08:20 AM
Pro Tools 10 does not open after installing MBox 2 drivers brady_d79 macOS 2 10-17-2012 08:51 PM
Re-installing MBox Drivers Gabriel_S 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-05-2010 11:26 PM
MBOX: Install freezes when installing drivers suojuoksija 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-28-2007 12:06 PM
Installing mbox asio drivers freezes the computer lazymark 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-05-2005 07:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com