Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-19-2001, 10:35 AM
rbeggs rbeggs is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Francisco
Posts: 99
Default 5.1 bounce to disk issues.

I have upgraded to 5.1on a previously functioning G4 dual 450 OS 9.0.4. Mix+ system. Now, when performing a bounce to disk with a stereo pair (dual mono). I cannot sustain the bounce for more than 14 seconds without getting a cryptic message saying, "Bounce handler cannot keep up. Try "Convert After Bounce". Needless to say, following this advice makes no diff. The bounce handler, whoever he is, can't seem to cut it. Digi should hire someone else, though I'll admit that possibly it's the handlers working conditions. I'll accept suggestions. Anybody else have this issue?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-19-2001, 02:42 PM
Paul Greyson Paul Greyson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Daly City, CA, USA
Posts: 397
Default Re: 5.1 bounce to disk issues.

Have you tried bouncing to a different drive?

Also, what DAE buffer size are you using?
What disk cache size?

------------------
Paul Greyson
Digidesign Engineering
__________________
Paul Greyson
Digidesign Engineering
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2001, 03:27 PM
rbeggs rbeggs is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Francisco
Posts: 99
Default Re: 5.1 bounce to disk issues.

Paul, DAE memory is 50mb, Buffer size #2, Disk cache is 512k.
I can bounce stereo (dual mono) to a different drive. but not to the same drive.
a mono file can bounce to its own drive and another drive.

[This message has been edited by rbeggs (edited February 19, 2001).]
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2001, 04:26 PM
ppine ppine is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Chandler AZ, USA
Posts: 664
Default Re: 5.1 bounce to disk issues.

Tell me why a 16 bit session bounce defaults to:

Multiple mono files
24 bit

And as soon as you change the dual to stereo interleaved, the conversion buttons become un-greyed, and you MUST select one.

So now real time bounces, take LONGER that real time.

Why did this change?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-19-2001, 06:21 PM
rbeggs rbeggs is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Francisco
Posts: 99
Default Re: 5.1 bounce to disk issues.

Update. I can bounce a dual mono file from the source drive to itself if I use a Seagate ST318404LW 18GB Cheetah. I cannot bounce the source to itself using a Seagate ST 173404 75 GB Cheetah. Mono single file bounces work in either case. Now get this. The 75 Gig works fine with 5.0.1. This is really turning into a hall of mirrors
Reply With Quote
  #6  
Old 02-19-2001, 11:36 PM
Paul Greyson Paul Greyson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Daly City, CA, USA
Posts: 397
Default Re: 5.1 bounce to disk issues.

Quote:
Originally posted by ppine:
Tell me why a 16 bit session bounce defaults to:

Multiple mono files
24 bit

And as soon as you change the dual to stereo interleaved, the conversion buttons become un-greyed, and you MUST select one.

So now real time bounces, take LONGER that real time.

Why did this change?
I believe the help page (for the bounce dialog) and the manual explain this. Check 'em out.



------------------
Paul Greyson
Digidesign Engineering
__________________
Paul Greyson
Digidesign Engineering
Reply With Quote
  #7  
Old 02-19-2001, 11:40 PM
Paul Greyson Paul Greyson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Daly City, CA, USA
Posts: 397
Default Re: 5.1 bounce to disk issues.

Quote:
Originally posted by rbeggs:
Update. I can bounce a dual mono file from the source drive to itself if I use a Seagate ST318404LW 18GB Cheetah. I cannot bounce the source to itself using a Seagate ST 173404 75 GB Cheetah. Mono single file bounces work in either case. Now get this. The 75 Gig works fine with 5.0.1. This is really turning into a hall of mirrors
Sorry for the trouble. The bounce code was totally reworked in 5.1. Hopefully we can pinpoint the problem.

Few more questions:
Is your 75G drive partitioned? If so, how big are the partitions?
What video card are you using?
Is there anything else that you're doing that could be sucking up CPU cycles during bounce?


------------------
Paul Greyson
Digidesign Engineering
__________________
Paul Greyson
Digidesign Engineering
Reply With Quote
  #8  
Old 02-20-2001, 12:52 AM
Paul Greyson Paul Greyson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Daly City, CA, USA
Posts: 397
Default Re: 5.1 bounce to disk issues.

Yes. The error message is not very helpful. Sorry about that.

wrt your trouble bouncing, do you happen to have a lot (or any) plug-in windows open?
If so, it may help to close them before bouncing.

------------------
Paul Greyson
Digidesign Engineering
__________________
Paul Greyson
Digidesign Engineering
Reply With Quote
  #9  
Old 02-20-2001, 12:57 AM
rbeggs rbeggs is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Francisco
Posts: 99
Default Re: 5.1 bounce to disk issues.

Paul, thanks for the reply. No, I have no plug ins open. It remains a mystery.

rb
Reply With Quote
  #10  
Old 02-20-2001, 08:05 AM
rbeggs rbeggs is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Francisco
Posts: 99
Default Re: 5.1 bounce to disk issues.

No, the 75 gig is not partitioned. I'm using the Jeronimo 2000 dual video card, there are no plug-ins in use. There is nothing else running, just the dual mono bounce.The only difference between the 18 gig and 75 gig drives that I am aware of is that the 18 is suffixed LW, the 75 LWV. The 18 has a 4mb cache, the 75 16mb

I have two identicle work stations. The 75 gig from the other station has the same problem if put on the 5.1 machine, so it's not a defective drive. As I mentioned before, both 75's have no problem with 5.0.1. When I purchased the 75's , the salesman said, get the 16 mb version it's faster. Too fast? All Atto prefs are correct.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Gain Issues and Protools Issues (Bounce to Disk and Knob/Pot adjustments) Lucky Bastard Getting Started 6 01-16-2014 03:29 PM
Bounce to Disk issues and bounce to direct show error. SeattleHank Windows 7 01-01-2014 12:41 PM
bounce to disk issues MusicLOve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 07-21-2011 12:59 PM
Bounce to Disk Issues. Local Traffic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 06-16-2010 08:44 PM
Bounce to disk issues - HELP! LE692 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-08-2007 09:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com