Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  ē  Community Terms of Use  ē  Help Us Help You

Knowledge Base Search  ē  Community Search  ē  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 03-19-2024, 10:08 AM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: United Kingdom
Posts: 2,223
Default MIDI plugins donít like VE Pro - skipped notes+latency

Delighted to see MIDI Plugins in Pro Tools.

However, Iím having an issue using them with VE Pro. I have a couple of hundred Instrument Tracks routed to VE Pro in my template session. For each track, MIDI is routed to an individual VI (or an individual MIDI channel of an instrument) within VE Pro. The audio input of the Instrument Track is routed from an individual output of VE Pro.

If I insert a MIDI plugin on one of these Instrument Tracks, it doesnít work unfortunately, at least not here! MIDI doesnít pass through to VE Pro, even when the MIDI plugin is bypassed.

As a workaround, Iíve created a new Instrument Track and inserted a MIDI plugin on that. Then on the VE Pro Instrument Track, Iíve set its input to the MIDI Chain output from the new Instrument Track. This works if both MIDI tracks are record enabled butÖ. The latency is terrible and Iím getting a lot of random missing notes when using say EON-ARP. Itís unusable unfortunately.

So a bit disappointing! Is this a limitation of the new MIDI Plugin architecture, a bug or am I doing something wrong?

And regarding MIDI Plugins - to forum mods, would a separate AAX plugin in forum be a good idea? Also, can we have a page on the Avid site that lists available third party AAX MIDI plugins like there is for audio plugins?
__________________
Dave Marsden
UK
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi notes deleting when editing and writing in notes SeventhSounding MIDI 5 01-14-2018 02:34 AM
Stop MIDI notes from overwriting other MIDI Notes? tjs5200 Virtual Instruments 4 06-16-2017 04:01 PM
MOJO Troubles - Skipped Frames at Video Start etwilliamson macOS 0 03-15-2012 03:55 PM
Recording Midi notes and keeping existing notes during record Sherbert99 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-15-2008 09:40 AM
001 skipped track problem skippy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-23-2002 07:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com