Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > MBOX Studio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-17-2022, 02:07 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,342
Default New desktop Avid Interface - MBOX Studio

They have been teasing it on social media for a few days now. Looks like they might be chasing after the UAD Twin market. Due 19/10.
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2022-10-18 at 6.29.42 am.jpg (24.4 KB, 0 views)
__________________
littledevilstudios.com.au
Pro Tools Ultimate 2022.7. OSX 12.5.1 HDN. DAD DX-32R. DADman 5.3.4.2. Mac Pro iMac Pro. 10 Core 3.0gHz. 64Gb. BM Decklink. Sync HD. Dolby Mastering Suite 3.7.2.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-17-2022, 02:54 PM
massivekerry's Avatar
massivekerry massivekerry is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Portland, OR
Posts: 415
Default Re: New desktop Avid Interface

Yes. I'm curious, but not hopeful that it will be the replacement for my HD Native/HD IO. Looks like it'll be great for a segment of the market.
__________________
Kerry Smith
http://apothekerry.com

Mac Studio Ultra : 128GB RAM : Ventura 13.0 : Carbon : PT Ultimate 2022.12 : S1. Working out the kinks.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2022, 06:22 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,264
Default Re: New desktop Avid Interface

Well at least they are consistent about being inconsistent.

Design matches nothing they make and is garish to look at.

(I still can't get over that between the SyncX, Carbon, and MTRX Studio they couldn't agree on fonts or buttons or branding)

Looks like something JoeCo, Chord, or Keith McMillen would make.
__________________
Pro Tools Ult 2022.7, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 4TB, GPU GTX 980 4GB
Pro Tools Ult 2022.12, RME BBF ProMac Mini 14,12 - 12 core - macOS 13.2RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 core
Reply With Quote
  #4  
Old 10-17-2022, 06:27 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 17,326
Default Re: New desktop Avid Interface

Consistency? Heck will it support AVB or Dante expansion? Integrate with Carbon? MTRX? MTRX Studio?

Seems just what Avid needs, a return to flogging low-end hardware they can't market or support.

What is it with management of this company?

Last edited by Darryl Ramm; 10-18-2022 at 05:01 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-17-2022, 08:04 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,342
Default Re: New desktop Avid Interface

You would think if it were anything more than a cheap USB interface aimed at Intro/Artist users or educational institutes, Avid would have considered the whole AVB/S1/Dock/S3 form factors for a desktop device.
__________________
littledevilstudios.com.au
Pro Tools Ultimate 2022.7. OSX 12.5.1 HDN. DAD DX-32R. DADman 5.3.4.2. Mac Pro iMac Pro. 10 Core 3.0gHz. 64Gb. BM Decklink. Sync HD. Dolby Mastering Suite 3.7.2.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-17-2022, 09:18 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,891
Default Re: New desktop Avid Interface

Quote:
Originally Posted by LDS View Post
Looks like they might be chasing after the UAD Twin market.
They'd be smart to do so (though other companies have a big head start). I'm still trying to figure out what this thing is/does. Time will tell.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-17-2022, 11:12 PM
massivekerry's Avatar
massivekerry massivekerry is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Portland, OR
Posts: 415
Default Re: New desktop Avid Interface

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
They'd be smart to do so (though other companies have a big head start). I'm still trying to figure out what this thing is/does. Time will tell.
The re-amp jack is a really interesting addition. (Front bottom left - “Hi-Z To Amp”
__________________
Kerry Smith
http://apothekerry.com

Mac Studio Ultra : 128GB RAM : Ventura 13.0 : Carbon : PT Ultimate 2022.12 : S1. Working out the kinks.

Last edited by massivekerry; 10-17-2022 at 11:13 PM. Reason: Confused left/right
Reply With Quote
  #8  
Old 10-18-2022, 01:11 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,891
Default Re: New desktop Avid Interface

Quote:
Originally Posted by massivekerry View Post
The re-amp jack is a really interesting addition. (Front bottom left - “Hi-Z To Amp”
Indeed. I wish that was more common on interfaces.

How are you reading that text? The image in the first post is so fuzzy for me.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-18-2022, 02:47 AM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,342
Default Re: New desktop Avid Interface

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
Indeed. I wish that was more common on interfaces.

How are you reading that text? The image in the first post is so fuzzy for me.

I don't know if I am just doing something wrong, but that always seems to happen when I attach something. Even 1080p screenshots of the Pro Tools GUI end up with text that is hard to read.

In any case, the two videos are up on the Pro Tools youtube page. The first they released 5 days ago. Then another around 12 hours ago.
There is also a 'Tune' button on the interface, and a bluetooth button. Seems to have quite a decent monitor section including talkback.
__________________
littledevilstudios.com.au
Pro Tools Ultimate 2022.7. OSX 12.5.1 HDN. DAD DX-32R. DADman 5.3.4.2. Mac Pro iMac Pro. 10 Core 3.0gHz. 64Gb. BM Decklink. Sync HD. Dolby Mastering Suite 3.7.2.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-18-2022, 08:37 AM
digiot digiot is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: NYC,NY
Posts: 415
Default Re: New desktop Avid Interface

I was hoping for an AVB remote for Carbon
Hitting AES in NYC tomorrow. I'm sure they will have it there to see.
Also anyone not attending AES, if you have any questions for Avid, let me know. They are usually pretty approachable and I know a lot of those guys
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Presonus Studio 1810c and Mbox 2 Pro interface albee1952 Buy & Sell 1 01-23-2022 06:42 PM
I want to efficiently transfer my home studio from desktop pt 6.4 to laptop pt 11 Spikerama 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-02-2014 10:36 PM
Help regarding Avid Recording Studio & Mbox mini HK44 Pro Tools M-Powered (Win) 1 03-29-2011 08:00 AM
Avid Recording Studio vs Avid MBox Mini 2 vpg0002 General Discussion 7 03-20-2011 08:52 AM
PTLE 6.5.3 (Avid Studio Mbox) - RAID Problem TEJW 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-17-2005 08:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com