Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-23-2012, 09:59 AM
rtebel rtebel is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: new york, usa
Posts: 3
Default Stereo Audio Tracks playing back mono

why are my stereo audio tracks playing mono?. Mbx pro 3rd gen, protool 10 le
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2012, 02:00 AM
Mike Thornton's Avatar
Mike Thornton Mike Thornton is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Manchester, U.K.
Posts: 418
Default Re: Stereo Audio Tracks playing back mono

Check your pan controls on the stereo track, I suspect they are panned centre (12 o'clock). Pan the left hand one fully anticlockwise and the right hand one fully clockwise.
__________________
Mike Thornton MIPS
COO Of Production Expert Ltd - home of Pro Tools Expert
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2012, 10:43 AM
lancemcv's Avatar
lancemcv lancemcv is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Rockland County, NY
Posts: 529
Default Re: Stereo Audio Tracks playing back mono

Open the MBox pro system pref / driver / mixer software and above the master fader is a "width" knob. if it's panned to the left everything will be mono that comes out of the mbox regardless of what you do in pro tools. Pan it all the way to the right to have Pro Tools output in stereo like it should.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
some of my vocal audio tracks not playing back...help superdood Digidesign Hardware & Software 13 11-19-2021 09:31 AM
Recorded audio is not playing back in sync with other tracks ATLracing Getting Started 4 07-08-2013 06:52 PM
Mono audio tracks + stereo aux track = panning issues! Help please! shotgunjoe Pro Tools M-Powered (Win) 2 03-31-2011 04:07 PM
Stereo audio files playing in mono hyrobase75 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 04-27-2004 08:01 AM
splitting stereo tracks to mono -- audio quality? mcconnellsteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-06-2004 06:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com