Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-08-2011, 12:00 PM
dstryrwiz dstryrwiz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Staten Island, NY
Posts: 169
Default GeForce vs Quadro vs ?

I have heard that some GeForce cards can cause issues with Pro Tools, but I wished to know how wide spread that is, as well as are the Quadro cards that much of an improvement? I currently own a GeForce GTX260 and I wasn't sure if this could cause me problems, or if I should sell this one and buy a Quadro card instead. Also if there are any cards that might be better than either line, possibly not even nVidia, I would like to hear that as well. Recommendations would be greatly appreciated. Thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2011, 02:55 PM
AxeDye AxeDye is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Riverside, CA USA
Posts: 282
Default Re: GeForce vs Quadro vs ?

i have never had any issues with either card series. a better upgrade would be higher quality ram in my opinion. Also using all of the same ram helps to. As long as the graphics card is dedicated it shouldn't cause any issues unless your PSU isn't capable of handling the card that could cause heating issues along with the card not receiving enough power to function at all like it is supposed to. So my advice is don't upgrade the card, all you need in my opinion is a 512MB card other wise you might be disappointed if everything acts the same after the upgrade. Quadro is better for game design and film production.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2011, 09:30 PM
dstryrwiz dstryrwiz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Staten Island, NY
Posts: 169
Default Re: GeForce vs Quadro vs ?

Which RAM cards would you recommend? Currently I had Mushkin Enhanced cards snuck into my system, but I really don't know if those are any good. If those are utter crap, then I'll force the person who built my system to swap them as he claimed he was putting Kingston or Patriot cards in my system instead. Maybe recommend specific RAM cards if you can? Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2011, 09:55 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: GeForce vs Quadro vs ?

personaly I'm a http://www.crucial.com/ man myself
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2011, 10:02 PM
dstryrwiz dstryrwiz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Staten Island, NY
Posts: 169
Default Re: GeForce vs Quadro vs ?

I was looking a bit at these, but I don't know how good they are with Pro Tools:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145224
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia quadro 2000 driver kyle77 Windows 2 02-19-2013 05:35 PM
Quadro NVS 295 Video Card - x1 or x16 David Lang Windows 0 03-06-2012 03:17 AM
Nvidia quadro new generation cards EProtz Pro Tools 9 5 02-24-2012 02:40 PM
NVidia Quadro required? being_me Pro Tools 10 7 12-28-2011 01:59 PM
GeForce 2 with DV out? MikeC General Discussion 0 11-23-2000 08:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com