Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 12-07-2022, 03:27 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 17,303
Default Re: Mac Ventura Compatibility

Everymac every time. Super useful resource, never found a problem with it. It's "Pre-installed macOS" version info is great at letting you know what you can roll back to. Easier to find/navigate than anything from Apple support. Also a great quick resource to see max official/unofficial max memory configs.
Reply With Quote
  #22  
Old 12-07-2022, 04:25 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,809
Default Re: Mac Ventura Compatibility

https://mactracker.com

Have mentioned this in the past. Been using it for years as the iOS app is super convenient.

I like that you can have favourites so you can essentially have shortcuts for your own computers/devices.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #23  
Old 12-08-2022, 09:30 AM
Tt Mascero Tt Mascero is offline
Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Las Palmas de Gran Canaria (Islas Canarias)
Posts: 4
Default Re: Mac Ventura Compatibility

Hi everyone, my Mac Studio MAX came with Monterey, I recently upgraded to Ventura and everything I own works without a problem.

I have two systems:

1 - (Mac mini) on which I install and test that everything works before installing on the main system.

2 - (Mac Studio MAX) Main system.

I hope I can help anyone who is undecided.

Greetings to all from the Canary Islands.


Mac Studio M1 Max/32GB/1 TB SSD - Ventura 13.0.1

Mac mini M1/8 GB/256 GB SSD - Ventura 13.0.1

1 x Apollo 8p QUAD Thunderbolt 2

2 x Satellite UAD-2 Thunderbolt QUAD

1 x Apollo Twin DUO Thunderbolt MKI

1 x UAD 4-710d

2 x dbx 163X Over Easy Compressor / Limiter

2 x Genelec 8040A

2 x MixCubes Avantone

1 x Sennheiser HD 600

1 x Yamaha 01v96I

Pro Tools Studio Perpetual (Active) 2022.10

Dolby Atmos Production Suite
Dolby Atmos Renderer 3.7.3

Avid Link 2022.11.2

Luna 1.3.0c

UA Connect 1.3.2

UAD 10.2.1

EuControl 2022.9

Ilok License Manager 5.6.3


Plugins: Avid, Blue Cat Audio, Eventide, Fabfilter, Massey Plugins, Mixup, Newfangled Audio, Plugin Alliance, Process Audio, SSL, Softube, SoundID Reference, Soundtoys, Steven Slate, Synchro Arts, Universal Audio, oeksound, Waves.
Reply With Quote
  #24  
Old 12-09-2022, 09:46 PM
hurdy gurdy hurdy gurdy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Minneapolis MN
Posts: 294
Default Re: Mac Ventura Compatibility

Greetings to you from the North Star State US :) In my lounge I have a loaded M1 Mini with Ventura and latest PT along with UAD, Softube, Soundtoys, Waves, PA, Izotope, and Avid, etc., plugins that's running quite excellent. However, I would call my sessions all light to medium all music/audio sessions with sometimes medium to heavy plugin/mix usage. Disclaimer: mileage varies and I haven't read every letter of this thread (and kind of off topic) but have a loaded Intel Mini doing the same BUT I know many of these plugins (right now) will not work when PT is AS native unless all those plugs are too (but what do I know). PS. I do have current compatible system too but just conversation :)

Seasons Greetings!

lb
Reply With Quote
  #25  
Old 12-10-2022, 04:21 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 1,071
Default Re: Mac Ventura Compatibility

I upgraded one of my M1 machines to Ventura and I have a debilitation issue with the smart tool cursor stuttering between the smart tool and standard Mac cursor. makes editing a total drag. Known issue with Ventura.
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
M1MAX Mac Studio OS 12.6, PT2022.12, HDX, D-Command
M1 PRO MacBook Pro OS 13.1, PT2022.12, BabyFacePro FS
Reply With Quote
  #26  
Old 12-10-2022, 12:17 PM
bradch00 bradch00 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Lions Bay, Canada - Kuala Lumpur, Malaysia
Posts: 1,236
Default Re: Mac Ventura Compatibility

I have an M1 Max (64GB), the internal drive runs Monterey and Studio One natively, an external SSD runs Ventura and Pro Tool via Rosetta, have provisioned a third SSD to run Ventura and Pro Tools natively when it’s released. Samples are stored on an OWC m.2 Thunderbolt enclosure (8TB), so they can be shared between systems. It will be interesting to see which plugins are available on launch day (ported to ARM AAX). I am hoping for Toontrack, UVI, Kontakt, Fabfilter and a few izotope ones.
__________________
Pro Tools, Studio One Pro
2022 Mac Studio M1 Max 64GB-1TB NVME
OWC Thunderbay Mini (4TB SSD)
OWC Express 4M2 (4 X 2TB)
Interface: Presonus Quantum
Presonus Faderport & Faderport 8
Black Lion Sparrow Mk2 A/D, FMR-RNP-RNC, MIDI Xpress 128
BM5A, KRK VXT4, Equator D5
2020 Macbook Pro 16GB RAM, 512GB SSD Audio(mobile rig)
Reply With Quote
  #27  
Old 12-12-2022, 08:39 PM
hurdy gurdy hurdy gurdy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Minneapolis MN
Posts: 294
Default Re: Mac Ventura Compatibility

"I have a debilitation issue with the smart tool cursor stuttering between the smart tool and standard Mac cursor. makes editing a total drag. Known issue with Ventura".

You are correct sir thanks! Early on didn't do any editing but sure enough when I did that's exactly what happened. Yes, no doubt a showstopper for editing.

Have a good one!

len
Reply With Quote
  #28  
Old 12-12-2022, 08:53 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 17,303
Default Re: Mac Ventura Compatibility

Presumably this known problem with the smart tool cursor only happens on Apple Silicon? No problems with this for me on Ventura on an Intel MBP.
Reply With Quote
  #29  
Old 12-12-2022, 09:02 PM
hurdy gurdy hurdy gurdy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Minneapolis MN
Posts: 294
Default Re: Mac Ventura Compatibility

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Presumably this known problem with the smart tool cursor only happens on Apple Silicon? No problems with this for me on Ventura on an Intel MBP.
Thanks! I Spaced out mentioning that I didn't try on the Intel machine so that's good to know too thanks!

len
Reply With Quote
  #30  
Old 12-12-2022, 10:32 PM
nednednerb's Avatar
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 408
Default Re: Mac Ventura Compatibility

Smart tool cursor problems were first (recently) mentioned months ago and affect Monterey and PT a few versions back, at least. I am running 2020 intel iMac.

It might have got worse by Ventura, but I've had some issues on Monterey (and noticed people also on Monterey discussing this issue) since months running now.
__________________
___
>> me: nednednerB //
||main gig: editing audio & testing software / 2nd gig: music software tutoring //
||software: Monterey 12.5.1 | PT Studio 2022.10 | Ableton Live 11 | iZotope RX, Ozone, Neutron | Arturia Pigments | Auto-Tune | Dubler2 //
||system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) 10-Core-i9 | 128GB-DDR4 | 5700-XT-16GB //
||devices: Focusrite Clarett 2Pre | some AT condenser mics | SM58 | Ableton Push 2 | 32" 4k LG secondary display //
||automation: SoundFlow | Keyboard Maestro | SteerMouse //
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
macOS Ventura 13.0 - Anyone tried it (or a beta)? alzakent Pro Tools 45 01-06-2023 01:12 AM
Pro Tools Compatibility with macOS 13 Ventura newcens Pro Tools 13 12-02-2022 12:41 PM
MacOS Ventura LDS macOS 7 09-15-2022 03:30 PM
PT 8 HD/PT9 Compatibility, 10.6.5 compatibility, OMF Logic9/PT9, iLok upgrade benosullivan Pro Tools 9 2 11-17-2010 12:05 PM
AMD 64 compatibility with PT 6.7 JasonGough 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 03-16-2005 04:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com