Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 09-29-2022, 05:24 AM
Hud Hud is offline
Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: London
Posts: 51
Default Re: Using an HD Native Thunderbolt w/ the new Macs??

Ah I see.
Well I bought into Avids digilink dream with the MTRX Studio, which I can only connect with the HD Native unit to Mac mini. I regret that, I should have got a TB Apogee Symphony.

I’m hoping to set up another rig that will be thunderbolt only thank god and will then probably sell off the MTRX. In the meantime I have an unreliable pro tools system (sure it might be Monterey that’s the issue nobody knows) that is giving me nightmares as the HD driver unloads intermittently during artist recordings! Subject of another thread.

What is it with Avidsoftware?! You have to install the HD driver separately to the main app?! Neanderthal engineering…just kills the creativity..sigh

Cheers
H
Reply With Quote
  #32  
Old 09-29-2022, 06:51 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 23,547
Default Re: Using an HD Native Thunderbolt w/ the new Macs??

HD driver is only needed with 3rd party DAWs -- PT can handle HD hardware.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #33  
Old 09-29-2022, 02:18 PM
AdamwBarber AdamwBarber is offline
Member
 
Join Date: Sep 2022
Location: Parrish
Posts: 2
Default Re: Using an HD Native Thunderbolt w/ the new Macs??

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
You don't mention details of more standard troubleshooting or exact errors etc. and you are talking about this problem as if you know it is absolutely that and not say a plugin problem.... how do you know that for sure? You tested with Built-In Output as the playback engine? Removed all the plugins and just tested with the automagically reinstalled core plugins?

That you got problems with a HDN Thunderbolt box may be a sign that this is a different issue?

If you know the problem is the HDN then maybe time to do what others are and sell the HDN hardware and get on a modern CoreAudio or ASIO interface... I'd be running for the exits and flushed this stuff on eBay/Reverb, it's becoming more downside and no benefits to use DigiLink interfaces unless you want/need HDX.
Thanks for responding but in truth I wasn't really looking for troubleshooting help. As I stated, I have been in contact with AVID and have gone through all the troubleshooting. There's clearly an issue with the Mac Studio and the HDN/Thunderbolt. As acknowledged in the knowledge base. I was merely wondering if someone who clearly has the same known issue maybe found a workaround.

We ended up buying a refurbished Mac Pro from Apple and it works flawlessly. We will just sell the Mac Studio and take a small hit. Getting the Mac Pro makes more monetary sense at this time because swapping out the interface for what we need would end up costing more and be more of a pain ITA to sell. Plus with the Mac Pro's upgradability, I see us holding on to that for quite some time.

Additionally, our Avid HD interface and Lavry converters are great and will likely outlast the Mac Pro.

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...Pro&popup=true
Reply With Quote
  #34  
Old 09-30-2022, 09:09 AM
Hud Hud is offline
Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: London
Posts: 51
Default Re: Using an HD Native Thunderbolt w/ the new Macs??

Confused... I have HD Native hardware, an MTRX interface, and PT Ultimate 2022.9. Complete Avid chain on intel 2021 Mac mini Monterey 12.6 latest.

I STILL have to install the HD driver separately to the Pro Tools app, that is what I was calling Neanderthal engineering

cheers
H
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thunderbolt via HD Native box vs. Strictly Thunderbolt TheGrobinson Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 09-29-2022 05:30 AM
Avid HD Native Thunderbolt and Thunderbolt Cables. SoundEng1 Buy & Sell 0 10-30-2018 11:24 PM
HD native thunderbolt with thunderbolt card on desktop PC? martthie_08 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 9 10-12-2016 11:26 PM
HD native thunderbolt through Echo Express SE Thunderbolt Chassis hkj1 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 11-06-2013 06:49 PM
Firewire interfaces with thunderbolt only macs John_Toolbox Third Party Interfaces 10 09-27-2013 12:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com