Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 12-26-2021, 11:01 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,957
Default Re: Avid Drops Pro Tools | First And Muscians Bundle...

I disagree, but we can agree to disagree.

It is bad enough that there is Standard and Ultimate version, I myself have never understood the First concept. Back in the day when there was PT Free, things were different.

No, in my opinion trial for PT serves nicely for trying out PT. More and more Ultimate features are dropping into Standard, but for the foreseeable future the Standard/Ultimate divider is stereo and greater-than-stereo.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #42  
Old 12-26-2021, 11:52 AM
Basslice Basslice is online now
Member
 
Join Date: Mar 2021
Location: Western Mass
Posts: 15
Default Re: Avid Drops Pro Tools | First And Muscians Bundle...

Well... When I was auditioning various DAWs for my own use, I tried Ableton Lite, Pro Tools - First, and Reaper. For a variety of reasons, I was attracted to Pro Tools and I eventually bought it and ditched the "First".


If First had not existed, I am not sure if I would have become a Pro Tools user. It doesn't bother me at all that it is gone, but it may affect future users. Interesting business decision. Not good or bad IMO.


Just installed my new Christmas present, an Avid Dock!
__________________
Lenovo Legion 5 Laptop PC, Intel Hexa-Core i7-10750H, Nvidia GTX 1650Ti, 32GB DDR4 RAM, 512GB SSD, Windows 10 Enterprise (20H2), 1TB SSD external work drive, Focusrite Scarlett 18i20, Pro Tools 2021.12, Avid Control w/Apple iPad, Avid Dock Control Surface.
Reply With Quote
  #43  
Old 12-27-2021, 03:16 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,318
Default Re: Avid Drops Pro Tools | First And Muscians Bundle...

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
I disagree, but we can agree to disagree.

It is bad enough that there is Standard and Ultimate version, I myself have never understood the First concept. Back in the day when there was PT Free, things were different.

No, in my opinion trial for PT serves nicely for trying out PT. More and more Ultimate features are dropping into Standard, but for the foreseeable future the Standard/Ultimate divider is stereo and greater-than-stereo.
I think I'm with you - just having a 30 day trial seems a good idea.

I disagree that the big dividing line for PT is purely stereo vs multichannel, though that's a factor - it's also Post vs Music. Although vanilla can now import AAF (I think?) it doesn't have field recorder and can't support more than 1 video track. It's depressingly rare to only have 1 video track in post as successive cuts come in.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk
www.sound-on-screen.com - Original audio clips of movies, TV shows and games, licensed as regular production music.

PT 2020 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #44  
Old 12-27-2021, 07:34 PM
DAWgEAR's Avatar
DAWgEAR DAWgEAR is online now
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: California, USA
Posts: 344
Default Re: Avid Drops Pro Tools | First And Muscians Bundle...

Quote:
Originally Posted by Basslice View Post
Just installed my new Christmas present, an Avid Dock!
A belated welcome and congratulations on your new Dock! Enjoy!
__________________
Pro Tools HD Native 2020.11 | HD Omni | iMac Pro 10-Core 3.0 GHZ - 64 GB - 2 TB - Vega 56 | Sonnet Echo Express SE II for PT HD Native PCIe and UAD 2 Quad PCIe card | Avid Dock and S1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No longer Able to Transfer Pro Tools 10 roberts macOS 6 06-17-2013 12:03 PM
Pro Tools SE no longer usable. redd1971 Pro Tools SE and Essential (Win) 6 01-30-2012 08:01 AM
Pro Tools Le no longer opens protoolsteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-05-2009 05:51 PM
Pro Tools Le no longer opens protoolsteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-28-2008 10:18 AM
Pro Tools LE 6.1.2 (and 6.1.1) no longer work bob Ancona 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-31-2003 04:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com