Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-27-2008, 05:04 PM
Chill Chill is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kingwood Texas
Posts: 9
Default Control 24\"s Fader Motor Digi-Tech

What would I be looking at as far as getting a new motor for my faders on the Control 24? My faders are sticking, then jumping around, and just plain going haywire. It seemed to come under control when I turned it of from the switch on the back, then back on after a few minutes. However, my happiness was very short lived. What's the problem and where can I get it fixed in Houston Texas?
__________________
Chill
Reply With Quote
  #2  
Old 03-27-2008, 05:21 PM
BradLyons BradLyons is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Columbus, GA
Posts: 2,989
Default Re: Control 24\"s Fader Motor Digi-Tech

Control24's need to go back to Digi for repairs, AFAIK. I'd contact them about that right away. Have you done a hard-reset?
__________________
Thank you,
Brad Lyons
www.howavl.com
Reply With Quote
  #3  
Old 03-28-2008, 03:03 PM
Studio Dweller Studio Dweller is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Jersey, USA
Posts: 667
Default Re: Control 24\"s Fader Motor Digi-Tech

Doesn't each fader have it's own motor? You can buy individual replacement Control 24 faders here:
Digistore: Control 24 Replacement Fader
__________________
Larry
Cellar Dweller Productions
PT 2020.3.0 HDX, HD IO 16x16 analog, 192 I/O, Control|24
Mac Pro 2019 16-core, 96GB RAM, OS 10.15.2
Reply With Quote
  #4  
Old 03-28-2008, 06:46 PM
Shawn Simpson Shawn Simpson is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Olathe, KS
Posts: 1,948
Default Re: Control 24\"s Fader Motor Digi-Tech

If it's a lot (or all) of your faders and it came on suddenly, it's probably not a motor. It's probably the fader control board. Does this Control|24 have the updated power supply? I can't remember the serial designation but if your power supply has a fuse holder next to the IEC connector then it's the old style. The fader control boards are replaced along with the power supply. If you're not sure, you might just call customer service and check with them. It was a free replacement, but a pain in the rear end to install.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi Tech Support: Control|24 Clicking Noise on Power On Krumbz ICON & C|24 14 05-19-2012 11:41 AM
Motor Fader Firmware gone diegogat ICON & C|24 1 09-16-2008 10:26 AM
DIGI TECH - READ THIS PLEASE - 002 Fader Support IntelDoc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 07-18-2006 10:14 PM
Multiple Motor Mix problem (Tech Support) Chronos Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 12-04-2001 06:22 AM
tech suppt pleeze-motor mix trouble thumbolt68 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-27-2000 05:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com