Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-16-2021, 10:22 AM
TheSoundshaper TheSoundshaper is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: NJ
Posts: 8
Default Quicktimes import changing the session frame rate.

I came across a really annoying pro tools issue recently. Pro Tools has always alerted you on import if a quicktime doesn't match the session frame rate. You get the frame rate in red on the video track. NOW it will import the quicktime with no alert AND change the session's frame rate to match the quicktime! I'm on 2020.11.00. Its a new system so am I missing a setting to go back to the old way? Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-16-2021, 02:07 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 846
Default Re: Quicktimes import changing the session frame rate.

In the session setup window where the "Timecode Rate" drop down menu to set the session frame rate is, there is now an option in that dropdown menu for "Follow Video Frame Rate". Unchecking this should restore the previous behavior.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't import video when frame rate not the same as the current one Rockman413 Pro Tools 10 2 11-08-2012 08:52 AM
AV sync problem in delivery due to Pro Tools changing frame rate of video anthony b Post - Surround - Video 14 05-16-2010 12:59 PM
How do I import an omf with a frame rate of 59.94? AudioAlchemy.tv Post - Surround - Video 2 09-08-2007 03:55 PM
Same video frame rate still won't import - too often anyway Farmer Dave Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-23-2007 07:22 PM
7.2 BUG - Video import w/different frame-rate Charles Deenen Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 08-08-2006 01:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com