Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-16-2006, 07:10 PM
e-rase e-rase is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 14
Default MIDI Timing Problems

I am having MIDI Problems. Right now I'm using Battery 2 in an Instrument track to play drums and I have a click track going. I'm manually playing a straight pattern "Bass - Snare - Bass - Snare". While I'm playing I can hear the click track and I know my performance is spot on. But when I play the track back with the click track the MIDI is off beat here and there when I know it was exact. Can anyone help me with this?

- Chad
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2006, 07:20 PM
ScottFB ScottFB is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Statesboro, GA
Posts: 104
Default Re: MIDI Timing Problems

It sounds like your grid may have been set wrong......assuming you're in 'grid' mode...which you should be for Midi stuff.....a good starting point for me is always 8th notes...if you're playing your Midi drums to weird time sigs it could also cause problems...but more than likely it's a "grid setting" issue....check your manual on how to change your grid setting's note values..........you could also try quantizing the track if you haven't already done so...this should also be a good indicator of where your problem may lie...
-Scott
__________________
ScottFB

Mac OS 10.9
PT 11.1.1
Eleven Rack
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI Timing PT 7.4 LE - Anyone having problems? Donkey Kong 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 117 10-08-2008 06:03 PM
MIDI Timing PT 7.4 LE - Anyone having problems? cheekypaul 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-24-2008 08:08 PM
7.4 midi timing problems lifer Pro Tools TDM Systems (Win) 2 11-23-2007 06:18 AM
MIDI Timing problems with PT7.3 ?? humbuzz MIDI 1 05-15-2007 10:53 PM
Midi timing problems poolhouse Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-12-2006 04:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com