Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-14-2022, 03:39 AM
sound01 sound01 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: London
Posts: 95
Default Changing track height causes beachball

Is anyone else having this issue? I can't see any threads here.

When I change track height, either using Ctrl - up arrow, or 'E', my machine pauses, beachballs for 1-2 seconds and then makes the change. Massive time waste and slowly driving me mad.

This is happening on two systems, both running 2022.5.0, on Monterey. One Mac mini and one MacBook Pro.

Cheers for any help.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2022, 05:11 AM
dominicperry dominicperry is online now
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 538
Default Re: Changing track height causes beachball

Works here fine on Monterey 12.5b2 and PT 2022.5.
I'm on an MBP M1 Max 16" - you don't say whether you are using M1 or Intel or which version of Monterey.

Dominic
__________________
MacBookPro M1Max 16" 10/32 64GB 2TB, Monterey 12.6.1, Pro Tools 2022.10, Carbon.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-14-2022, 05:31 AM
sound01 sound01 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: London
Posts: 95
Default Re: Changing track height causes beachball

Thanks Dominic


MacBook Pro is an M1 Max with 64gb of RAM.

Mac mini is 3.2Ghz, 6 Core, i7 with 64gb of RAM.

Monterey is 12.4 on both machines.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-14-2022, 05:41 AM
dominicperry dominicperry is online now
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 538
Default Re: Changing track height causes beachball

I can't promise, but I think the upgrade from 12.4 to 12.5b2 is unlikely to explain the difference - and I can't recommend you upgrade to a beta verson of Monterey if you are doing commercial work. Having said that, 12.5b2 is working very well.

Have you tried a new session with no plugins?

Dominic
__________________
MacBookPro M1Max 16" 10/32 64GB 2TB, Monterey 12.6.1, Pro Tools 2022.10, Carbon.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-15-2022, 03:32 AM
sound01 sound01 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: London
Posts: 95
Default Re: Changing track height causes beachball

I've tried a couple of OS' and not difference and tried a session with one track and no plugins and it's still doing it.

Opened a ticket with Avid, so hopefully I'll get to the bottom of it.

Cheers
Reply With Quote
  #6  
Old 06-23-2022, 11:41 AM
sound01 sound01 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: London
Posts: 95
Default Re: Changing track height causes beachball

Have been told by Avid this is a known bug and will hopefully be sorted soon.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-03-2022, 09:53 AM
sound01 sound01 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: London
Posts: 95
Default Re: Changing track height causes beachball

Quote:
Originally Posted by sound01 View Post
Have been told by Avid this is a known bug and will hopefully be sorted soon.

UPDATE - I was told this was a known bug, but I wasn't told there was a simple workaround, which would've saved me a huge amount of time and frustration.

Three weeks of continuing to deal with this issue when there was an easy solution. Amazingly bad customer service.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-03-2022, 11:05 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,974
Default Re: Changing track height causes beachball

You want to share that simple work around to help others avoid wasted time and frustration?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Track Height Is Randomly Changing When I Click... tomhartman Pro Tools 2 06-23-2021 07:28 PM
Changing Waveform Height fastdog Windows 2 01-13-2016 06:36 AM
PTLE 8.0.3 - spinning beachball whenever changing buffer settings tylerlshannon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-13-2010 09:01 AM
PT6 Crashes when changing Midi track Height *&%$#%^!! DougCurrie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-08-2003 02:53 PM
PT6 Crashes when changing Midi track Height *&%$#%^!! DougCurrie Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 06-07-2003 10:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com