Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-15-2020, 07:38 AM
antonis's Avatar
antonis antonis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: London, UK
Posts: 1,404
Default Scroll to Track

Is it possible to use the Control app to quickly select a track from the 'Tracks' tab and have the mix/ edit window scroll to track?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-15-2020, 07:45 AM
Lynn Gräber Lynn Gräber is offline
Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Nashville, TN.
Posts: 156
Default Re: Scroll to Track

Yes. Check "Auto Bank To Selected Track" in Eucon, General.


Edit: Sorry, the above was for banking with surfaces. You want to enable "Scroll to track" in PT prefs for what you want.

Last edited by Lynn Gräber; 09-15-2020 at 07:55 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2020, 10:50 AM
antonis's Avatar
antonis antonis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: London, UK
Posts: 1,404
Default Re: Scroll to Track

Quote:
Originally Posted by Lynn Gräber View Post
Yes. Check "Auto Bank To Selected Track" in Eucon, General.


Edit: Sorry, the above was for banking with surfaces. You want to enable "Scroll to track" in PT prefs for what you want.
Hmmm... the option:

""Scroll to Track" Banks Controllers" is for the opposite function, ins't? Meaning the controller follows the Mix/ Edit banking selection

At any rate, it was already ticked and that doesn't do it.

Edit: Also the "Edit Window Follows Bank Selection" and the "Mix Window Follows Bank Selection" are ticked.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-15-2020, 11:12 AM
Lynn Gräber Lynn Gräber is offline
Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Nashville, TN.
Posts: 156
Default Re: Scroll to Track

Hmm, youre right. selecting a track in AC doesnt "bank" PT. It does work from S1 and Dock bank and sel buttons though. Assumed AC would do the same. The universe view in AC will scroll or bank PT Edit and Mix window as well.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-27-2022, 08:26 AM
RichR RichR is online now
Member
 
Join Date: May 2012
Location: London
Posts: 39
Default Re: Scroll to Track

Hi. Did you ever get a solution for this? it's driving me mad
Reply With Quote
  #6  
Old 08-29-2022, 10:11 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,836
Default Re: Scroll to Track

Yes, this was a log overdue feature....latest PT
Attached Images
File Type: jpg bank to Select.jpg (52.6 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 08-29-2022, 10:33 AM
antonis's Avatar
antonis antonis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: London, UK
Posts: 1,404
Default Re: Scroll to Track

Ace, thanks for that Eddie!


Is that anticipated for the 2022.09 release?
Reply With Quote
  #8  
Old 08-29-2022, 11:15 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 1,122
Default Re: Scroll to Track

Quote:
Originally Posted by antonis View Post
Ace, thanks for that Eddie!


Is that anticipated for the 2022.09 release?
Yeah, I'm not seeing this in 2022.7. I was wondering if this was the 2022.7.105 installer issue and was going to look at reinstalling, but then I saw your question and that clicked in my brain that it might be the next release.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
  #9  
Old 08-30-2022, 09:39 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,836
Default Re: Scroll to Track

Pt 2022.9
Reply With Quote
  #10  
Old 09-15-2022, 12:02 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 1,122
Default Re: Scroll to Track

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
Pt 2022.9
Hey Eddie.
I'm guessing you can't say...but I'm going to ask anyway.

Since EuControl 2022.9 came out today with, it seems, only updated S4/S6 compatibility. I'm guessing that means that the feature release has been pushed back, possibly due to Pro Tools 2022.[9] being pushed back as well.

Is there any reason for non-S4/S6 users to install this release?

Is there any likelihood that EuControl 2022.9.1 will happen with this feature? Or has that been pushed back a bit longer term?

Thanks in advance, even if you can't answer this question.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scroll To Track: STRANGENESS! NateAlexander Pro Tools 2018 0 06-11-2019 04:58 PM
Track scroll pasanta Pro Tools 11 5 10-07-2015 10:51 AM
Scroll to track? (right click/opt cmd f) scullionj Artist Series 7 08-26-2015 02:55 AM
Scroll to track from Artist Mix? crandallwarren Artist Series 2 03-27-2015 06:10 PM
C24 to scroll through a track ianmiller ICON & C|24 3 03-13-2004 10:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com