Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-03-2010, 06:23 AM
Nesp Nesp is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Split stereo into to mono

How can i split a stereo track into 2 mono in pro tools..the right and the left side..to get different signals of the stereo image..?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-03-2010, 06:26 AM
frantik frantik is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: San Jose, California
Posts: 269
Default Re: Split stereo into to mono

in PT8 i'm pretty sure you can right click the stereo track and choose split to mono.. if you can't right click its in some menu.. probably the region menu, maybe edit
__________________
Trikome.com - blog

PTMP 8.0.1 // FLStudio 9 // WinXP SP3 // Axiom Pro 49 // Delta 44 // Mackie HR624 // AKG K701 // Emu 6400 Classic
Reply With Quote
  #3  
Old 03-03-2010, 04:38 PM
caruso7r caruso7r is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Los Angeles, CA
Posts: 842
Default Re: Split stereo into to mono

If you have them in a PT session they're already multiple mono files. Simply drag em to some mono audio tracks. If not you can import through the file menu import audio and PT will automatically convert to multiple mono when importing to your session.
__________________
John
Pro Tools 12.5
Macbook Pro & Windows 7 Ultimate 64 Bit

Reply With Quote
  #4  
Old 03-04-2010, 01:03 PM
YoRugMan YoRugMan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: never too far from a PC
Posts: 807
Default Re: Split stereo into to mono

and don't forget to correctly set up your left and right faders.

.
__________________
"Well, of course, their requests for subsidies was not Paraguayan in and of it is as it were the United States government would never have if the president, our president, had not and as far as I know thats the way it will always be. Is that clear?"- Chevy Chase, Spies Like Us.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keyboard shortcut - split stereo track into 2 mono critza macOS 4 02-12-2013 03:04 PM
How to split a stereo bus into 2 mono busses zenstone Tips & Tricks 3 02-16-2011 06:05 PM
Stereo EQ3 doesn´t split to mono Frank Kruse Post - Surround - Video 0 04-15-2010 04:57 AM
2 mono split - to 1 stereo file rinky Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-28-2006 05:18 PM
What do i import a "dual mono" audio file as??? mono or split stereo? peter parker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 07-17-2002 05:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com