Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-21-2013, 09:54 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,676
Default Dont rush it. read the "release notes" have a back up system?

Hi,

best advise!! take your time and read the release notes!

always good to have a backed up system drive/partition incase things don't go to plan immediately!

carbon copy cloner ideal fro backing up your system drive http://www.bombich.com/

Ilok will be busy

PT11 only uses AAX PLUGINS (All previous RTAS and TDM plugins will not work!)

Enjoy



Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-21-2013, 12:42 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,072
Default Re: Dont rush it. read the "release notes" have a back up system?

AMEN!!! + a million! PC users, buy Acronis True Image(or similar). You WILL be glad you did(as long as you actually USE it). My recommendations:
If your system is working good now, image it now(as in RIGHT NOW)
If you are building from nothing, image with the OS installed and tweaked(#1)
Image with just Pro Tools installed and tested good(#2)
Image with everything installed and working good(#3)
Image again with PT10 and 11 both installed(#4)

I keep a pair of 2TB USB drives that hold nothing but images and a folder for every downloaded program or update. I also keep a clone of my working system drive.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2013, 03:18 PM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,445
Default Re: Dont rush it. read the "release notes" have a back up system?

Paragon Backup & Recovery 2013 Free has worked very well for me as does the disk image backup built into windows 7.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2013, 04:10 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,557
Default Re: Dont rush it. read the "release notes" have a back up system?

Bumping this thread for obvious reasons.

Create a restoration image before jumping in there.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #5  
Old 06-21-2013, 04:41 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,377
Default Re: Dont rush it. read the "release notes" have a back up system?

Quote:
Originally Posted by Shan View Post
Bumping this thread for obvious reasons.

Create a restoration image before jumping in there.

Shane
DO IT. If you don't, you may wish you did.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does "Westmere" qualification apply to "Bloomfield" and "Gulftown" also? bashville Pro Tools 10 5 03-23-2013 03:04 PM
Rush "Limelight" rig mikefont Eleven Rack 5 11-17-2011 06:59 AM
hardware buttons for "preview", "capture" and "punch" evs Post - Surround - Video 1 12-06-2010 12:28 PM
Difference between "system" and "CPU" usage? ashdot Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-01-2003 02:01 PM
Difference between "system" and "CPU" usage? ashdot 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-01-2003 01:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com