Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-12-2021, 03:47 PM
Canary Paul Canary Paul is offline
Member
 
Join Date: May 2020
Location: Nashua NH
Posts: 4
Default PT not launching

Hi,
I have a perpetual license pro tools which I purchased in May 2020. Now PT won't launch on the Mac, it bounces once. I have tried everything.

I did get an email a month ago saying 'Your Pro Tools update and support plan has expired'. It expired June 1st. I logged in to Avid, it seemed to suggest that the plan was 29.99 as it said annually after it so I ordered thinking it might be the solution. Then after the transaction I noticed it was 29.99 a month, WTF!

I don't get it, what is a perpetual license if it isn't perpetual? I have not used it as I want a refund.

The thing is, I don't get why PT is not starting. Nothing has changed with my Mac. I don't need updates, I'm happy with PT as it is. I only put the info about the update plan just in case this is the problem.

Any help would be gratefully appreciated.

Regards
Reply With Quote
  #2  
Old 06-12-2021, 04:05 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,423
Default Re: PT not launching

Check your iLok license manager. If you have subscription license, it will not launch once you stop paying. If it is perpetual (permanent) you only will not get updates after you stop paying, but if nothing else changes PT will keep going.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-13-2021, 03:36 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,848
Default Re: PT not launching

In addition, if your iLok has any expired license for Pro Tools, that can confuse the issue and cause PT to not open as it "sees" the expired asset and stops in its tracks. Deactivate any expired license to move it off of the iLok
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT launching by itself ee8 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-09-2007 02:03 AM
launching dae franporto Pro Tools M-Powered (Win) 0 01-04-2007 06:51 AM
002 not launching soundrenjith 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-09-2006 10:47 AM
Launching with AC stargazer Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-10-2005 01:25 AM
PT not launching in new G4 cRITERIAz Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-28-2002 11:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com