Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2021

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-12-2021, 03:09 AM
bakedbeansrecord bakedbeansrecord is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: on a mountaintop in Maine
Posts: 39
Default Feature Request: Plugin Organization

I cannot seem to find a place to post this in the Community. Please enlighten me if there is a specific thread for this.

I wish there was a way to custom organize plugins by their types beyond what is currently an option. I would love to be able to make my own custom subfolders, e.g., Saturation plugins; Chorus plugins; Channel Strips; Stereoizers; etc. You get the idea.
__________________
Beans--the musical fruit.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-12-2021, 03:32 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,312
Default Re: Feature Request: Plugin Organization

Correct. That is not currently possible.

You can however make shortcuts to your most commonly used plugins. They will appear at the top of the list, outside of the category sub-folders. They still appear in the category sub-folders, but also as a shortcut for quick access.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2021, 04:57 PM
bakedbeansrecord bakedbeansrecord is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: on a mountaintop in Maine
Posts: 39
Default Re: Feature Request: Plugin Organization

Thanks, Sardi.
How do I do what you suggest?
Alan
__________________
Beans--the musical fruit.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2021, 06:26 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,312
Default Feature Request: Plugin Organization

From memory (if you’re on a Mac) you just press Command and click on the plugin in the list that you want to have as a plugin favourite. Then when you go back into the list, you should see it right at the top above all the individual categories in the drop down list.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 06-13-2021, 12:40 AM
Mike Thornton's Avatar
Mike Thornton Mike Thornton is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Manchester, U.K.
Posts: 406
Default Re: Feature Request: Plugin Organization

Quote:
How do I do what you suggest?
We have an article on Pro tools Expert that shows you how to do this. How To Quick Access Pro Tools AudioSuite Plugins

Hope that helps,

Mike
__________________
Mike Thornton MIPS
COO Of Production Expert Ltd - home of Pro Tools Expert
Reply With Quote
  #6  
Old 06-13-2021, 03:06 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,540
Default Re: Feature Request: Plugin Organization

Quote:
Originally Posted by Mike Thornton View Post
We have an article on Pro tools Expert that shows you how to do this. How To Quick Access Pro Tools AudioSuite Plugins

Hope that helps,

Mike
Thanks but the OP is talking about the regular plugins on insert slots.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 06-13-2021, 03:10 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,312
Default Re: Feature Request: Plugin Organization

It’s the same isn’t it?

I thought it was Command + click on plugin for both the real-time plugins and Audiosuite plugins, the difference being the list is stored separately. IOW, you’d need to do it on both.

That’s how I recall it to be.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #8  
Old 06-13-2021, 03:14 AM
bakedbeansrecord bakedbeansrecord is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: on a mountaintop in Maine
Posts: 39
Default Re: Feature Request: Plugin Organization

Thanks, Mike Thornton. I love your helpful videos, so I knew about this for the Audiosuite menu, but I would like to be able to do this from the insert menu.
__________________
Beans--the musical fruit.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-13-2021, 03:15 AM
bakedbeansrecord bakedbeansrecord is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: on a mountaintop in Maine
Posts: 39
Default Re: Feature Request: Plugin Organization

Thanks, Sardi. I'll give it a try...
__________________
Beans--the musical fruit.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-13-2021, 05:10 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,524
Default Re: Feature Request: Plugin Organization

I'd like to be able to "hide" plug-ins as well, e.g. I have a ton of Waves which came with the Mercury bundle that I've literally no interest in using.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Feature request: BITC video plugin MIKEROPHONICS Post - Surround - Video 6 10-14-2010 02:50 AM
Plugin Idea / Feature Request Carl Kolchak Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 07-28-2009 09:13 AM
Feature Request: Buffer Change or Plugin Inactive on Record kafka Pro Tools M-Powered (Win) 0 04-30-2007 02:49 PM
feature request for plugin windows francois Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 01-10-2007 07:15 AM
plugin organization w/6+ mjames08 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-16-2004 11:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com