Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-10-2021, 11:56 AM
Concentrix Concentrix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Charlotte, NC
Posts: 5
Default iPad Avid Control problem connecting.

I cannot get the Avid Control app on my iPad to connect via EuCon. I have:

-- Made sure I have the latest versions of all software.
-- Re-started the computer and iPad a number of times.
-- Confirmed that both my Mac and iPad are connected to the same 5GHz wi-fi network.

When I open Avid Control on the iPad, it shows up in the All Surfaces column. As soon as I add it to My Surfaces, it disappears from both. I click Show Info and get the "having connection issues" message. I do what the prompt suggests...same result.

Any suggestions are welcome!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-10-2021, 12:52 PM
Concentrix Concentrix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Charlotte, NC
Posts: 5
Default Re: iPad Avid Control problem connecting.

Well, for those who may be having the same problem...I've solved mine.

Our Wi-Fi router is an Airport Extreme. A look inside the network settings revealed that incoming iPv6 connections were blocked. When I unblocked them, voila.

Cheers, everyone.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-11-2021, 07:23 AM
Concentrix Concentrix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Charlotte, NC
Posts: 5
Default Re: iPad Avid Control problem connecting.

Check that. I had Control working yesterday afternoon. This morning...same problem.

Now I'm stuck. Any suggestions anyone?

Thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-11-2021, 09:22 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,198
Default Re: iPad Avid Control problem connecting.

That router is known to cause issues.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-11-2021, 10:28 AM
Concentrix Concentrix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Charlotte, NC
Posts: 5
Default Re: iPad Avid Control problem connecting.

That's what I was afraid of. Looks like it's time for a new wi-fi router. Thanks!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-13-2021, 05:31 AM
brandonwong brandonwong is offline
Member
 
Join Date: Feb 2021
Location: Singapore
Posts: 6
Default Re: iPad Avid Control problem connecting.

How do you go about checking that it was blocked and go about unblocking it?
Reply With Quote
  #7  
Old 06-13-2021, 07:18 PM
Concentrix Concentrix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Charlotte, NC
Posts: 5
Default Re: iPad Avid Control problem connecting.

IP settings are in the Airport Utility app. But as I mentioned, after changing the setting it only worked briefly. I ended up buying and installing one of the Avid recommended WiFi routers and it all works now.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does PT First support Avid Control iPad app? atkeyboards Pro Tools | First Discussion 4 02-13-2021 03:17 PM
Avid Control with iPad on Windows 10? atticmike Pro Tools 2020 3 12-04-2020 09:53 AM
S3 + iPad Running Avid Control priorytools Avid S1, S3, Dock and Control 0 06-07-2020 05:13 AM
Avid Control iPad soft keys disappear difonzo Avid S1, S3, Dock and Control 11 04-14-2020 03:58 PM
New Avid Pro Tools Control for iPad nst7 Avid S1, S3, Dock and Control 261 10-13-2015 12:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com