Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-30-2011, 01:57 PM
derker derker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 622
Default New(ish) 11r OSX driver? (1.05)

Hey everyone. I just noticed that theres a newer driver (1.05) for Eleven Rack, dated in late October. I have been using 1.04 with my Macbook using Snow Leopard, which was dated about a month prior.

I'm just curious if anyone's already updated their drivers and if theres been any perceivable difference in performance. I often have to restart my computer in order for it to recognize my 11r, and was hoping that this new driver may alleviate that inconvenience...otherwise I might just stay with my current driver to forego having to reinstall 11r's GUI, and the ERXP, etc...

Anyone here update to the latest OSX driver?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2011, 02:59 PM
aaron.ferrer aaron.ferrer is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Guam
Posts: 91
Default Re: New(ish) 11r OSX driver? (1.05)

It's only not recognized if the Mac was put to sleep at any point. Something about the USB management. It would be nice if it could be fixed somehow.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-30-2011, 03:16 PM
derker derker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 622
Default Re: New(ish) 11r OSX driver? (1.05)

Sorry but that's not the case. My computer is set to never sleep, and sometimes it won't recognize my 11r even after a brief USB disconnection. Sometimes one USB port will work and the other won't. It seems like a pretty random thing, I've resorted to just restarting before messing around in PT to avoid the frustration.

I've seen this complaint often enough that it seems like a real driver issue, and I was hoping the latest driver addressed it. Anyone have any feedback?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-30-2011, 03:30 PM
Righty27 Righty27 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: UK
Posts: 1,047
Default Re: New(ish) 11r OSX driver? (1.05)

I wonder if it's OS-related ... pretty sure there are similar issues with the Apogee Duet 2 on OSX Lion which doesn't have a power switch so has to be unplugged from the USB port.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-30-2011, 03:40 PM
derker derker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 622
Default Re: New(ish) 11r OSX driver? (1.05)

I don't think it is in this case, I have other USB interfaces that work without fail. Like I said, plenty have complained about this issue on this very forum.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-30-2011, 03:55 PM
Righty27 Righty27 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: UK
Posts: 1,047
Default Re: New(ish) 11r OSX driver? (1.05)

derker - just noticed you're on Snow Leopard. Do you know if Lion users are also experiencing similar issues related to sleeping Macs? Quite strange that drivers have been updated (on both these platforms) and the issue persists ... that's why I mentioned the OS; possibly not managing USB as expected to?! Although this doesn't explain your working interfaces!
Reply With Quote
  #7  
Old 11-30-2011, 04:47 PM
richpjr richpjr is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Temecula, CA
Posts: 110
Default Re: New(ish) 11r OSX driver? (1.05)

Quote:
Originally Posted by Righty27 View Post
derker - just noticed you're on Snow Leopard. Do you know if Lion users are also experiencing similar issues related to sleeping Macs? Quite strange that drivers have been updated (on both these platforms) and the issue persists ... that's why I mentioned the OS; possibly not managing USB as expected to?! Although this doesn't explain your working interfaces!
I use Lion and experience the same thing.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-30-2011, 06:29 PM
derker derker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 622
Default Re: New(ish) 11r OSX driver? (1.05)

See, I'm not crazy! :)

I'm no expert but I'm pretty sure its related to the 11r driver. It's always my computer that I'm restarting, never the 11r. I was really hoping they'd ironed out this kink with the most recent driver, otherwise I don't really see the need to update...?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asio driver and wave driver.. Help!!!!!!! bzncokr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-26-2009 04:12 PM
Wave driver/ASIO driver clausiii 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-12-2004 05:20 PM
Bug in Digi Core Audio Driver? Driver update coming? mgbasinski 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-10-2003 08:59 PM
UNSUPPORTED DRIVER CALL, CHECK DRIVER VERSION finalcut 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 01-06-2003 10:51 PM
Driver Hell: which via driver for a7v266e? westlake 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 04-27-2002 11:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com