Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 06-10-2021, 03:20 PM
digiot digiot is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: NYC,NY
Posts: 327
Default Re: Question regarding both HDX and Carbon

Quote:
Originally Posted by LFO View Post
Well, for myself I prefer to to everything from beginning to end in Protools (although I also use Ableton Live but for things impossible in Protools) and you're right VIs are not really easy inside ProTools, so I use VE Pro mostly using a second computer to host VIs. To me it's a very convenient way.
Yup, I have 4 slave computers running VEPro to work on orchestral mock ups. I hardly use VI's inside Protools. For lighter VI usage I just run VEPro on the same machine as Protools.
Reply With Quote
  #22  
Old 06-10-2021, 03:24 PM
digiot digiot is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: NYC,NY
Posts: 327
Default Re: Question regarding both HDX and Carbon

Quote:
Originally Posted by nst7 View Post
Just curious, you guys using VE Pro, especially on a second computer, are there advantages to that vs. hosting your instruments in another DAW, such as Logic?
If you are at al serious about VI's you should at least look up some of the videos on the VSL website. I have been using them since version 1.
You could also download a demo and try it out.
Reply With Quote
  #23  
Old 06-11-2021, 02:27 AM
LFO LFO is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: France
Posts: 130
Default Re: Question regarding both HDX and Carbon

Quote:
Originally Posted by nst7 View Post
Just curious, you guys using VE Pro, especially on a second computer, are there advantages to that vs. hosting your instruments in another DAW, such as Logic?
To me it’s simpler with VE pro, routing very flexible with just an Ethernet connexion and Protools store all the VE configuration so all you have to do when working on a session in progress is to open it.
Reply With Quote
  #24  
Old 06-11-2021, 07:33 AM
Matt Hepworth's Avatar
Matt Hepworth Matt Hepworth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Utah
Posts: 479
Default Re: Question regarding both HDX and Carbon

Just confirming Carbon's latency for output alone is ~6ms at 32 buffer 48kHz. About 7ms output with 64 buffer. That's what you'd be up against for VIs.
Reply With Quote
  #25  
Old 06-11-2021, 10:02 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,385
Default Re: Question regarding both HDX and Carbon

Quote:
Originally Posted by Matt Hepworth View Post
Just confirming Carbon's latency for output alone is ~6ms at 32 buffer 48kHz. About 7ms output with 64 buffer. That's what you'd be up against for VIs.
While it could be as I have not measured. BUT I am curious "confirming" according to what data or who exactly ? And any idea as to how it was actually measured ? I would be interested in confirming that on my system, thanks K....
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.6 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question on New Carbon License... tomhartman Pro Tools | Carbon 4 05-06-2021 11:36 AM
Question re Carbon and Using Two DAWS... tomhartman Pro Tools | Carbon 2 05-04-2021 10:03 AM
Carbon DSP Plug-Ins Question Tweakhead Pro Tools | Carbon 17 12-18-2020 11:58 AM
Carbon Copy Cloner question WildHoney Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-05-2009 08:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com