Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 03-14-2007, 09:07 AM
ukiahbass ukiahbass is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1
Default Clicking / popping sounds during playback - why?

When I playback a mix, I hear clicking / popping sounds at irregular intervals. Happens through headphones and over my powered monitors. Also, the sound quality of playback is poor both in the cans and monitors. The noises appear with the sample PT session included on the install disk as well as with self-recorded tracks.

I'm a newbie at PT running PT LE Mbox2 on a Dell Latitude D600 notebook. The notebook is probably underpowered because I'm using the system disk to store PT sound files. But it does have 2G of ram and the right chipset so I'm having a go. I've optimized laptop and PT settings per the manual and suggestions read in this forum. I've disabled a screencopy program and other unnecessary resource drains.

I have simple needs: all I do is record 2 tracks of bass (one DI and one from a mic). I'd like to add beat tracks after I fix the above mentioned issue of popping and clicking noises on playback. The resulting bass mix/master is to be sent online to someone else with more powerful processing capabilities. For all it's worth, my sound is processed before going into PT. The DI runs from a David Eden amp through a compressor --> mixer --> Mbox2. The dynamic mic runs through a tube preamp --> compressor --> mixer --> Mbox2. OK, so it's old school, etc. etc. but I'm going with what I know -- and it *should* work pretty well.

Can anyone please shed light about the noise and sound quality issue? PT is running on this old platform albeit slowly, and I'm hoping I can goose it enough to fuilfil my simply recording needs and enable interoperability with the world of PT users. Thank you for reading this.
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clicking and Popping during recording and playback MikeX Pro Tools TDM Systems (Win) 0 05-30-2011 11:09 PM
Eleven Rack makes Clicking/Popping Sounds itsjedward 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-06-2011 07:54 AM
ProTools LE Win7 popping clicking during playback LostSheep 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-12-2010 04:28 PM
Eleven Rack makes Clicking/Popping Sounds itsjedward 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 09-17-2010 01:07 PM
clicking/popping noise during playback kingof6strings 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 04-12-2010 02:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com