Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2011, 07:57 AM
bassmanjazz bassmanjazz is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Somewhere on this mud ball we call earth!
Posts: 204
Default Headphones out on 11R

Hi folks!

Did some recording with a pretty selective guitarist last night on a project I play bass on. Of course we are recording in the home studio with the 11R. We found him a tone so fast that was so good he was blown away. I just keep finding reasons to love my 11 rack!

One problem we had though was that for the life of me, I couldn't get the head phones to play a signal. I've not tried to use them since I upgraded to PT 9 though, and with the new audio out options I'm thinking I'm missing something here.

I have studio monitors connect via XLR and before PT9 I could just plug in phones and get what was coming out of the mains to feed into there w/o doing a single thing, loved it.

Is there some toggle somewhere in the IO that tells the I/O 'hey, send it to the phones as well' now? I can't seem to find anything.

Thanks for any help, as always, this forum rocks!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-31-2011, 04:47 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,931
Default Re: Headphones out on 11R

Nothing specific to ProTools 9 but is the headphone unmuted (in Eleven Rack) and the headphone volume turned up (in Eleven Rack>User Options)?

Darryl
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2011, 12:52 PM
bassmanjazz bassmanjazz is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Somewhere on this mud ball we call earth!
Posts: 204
Default Re: Headphones out on 11R

Thanks Darryl,

I'm not blaming PT9, maybe it sounds that way, I'm just stating what changes I've made between when I last knew it worked and now that it is not.

I appreciate the comments and make sure I check those settings again!

Peace!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2011, 08:58 PM
bassmanjazz bassmanjazz is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Somewhere on this mud ball we call earth!
Posts: 204
Default Re: Headphones out on 11R

Well just grand, another slap your head moment. The volume was all the way down in user settings. I wonder, perhaps the volume nazi swung over while I was at work lol :)
Reply With Quote
  #5  
Old 02-01-2011, 11:22 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,931
Default Re: Headphones out on 11R

Glad to help., BTW I really don't like the headphone out audio quality at all. When I want Eleven Rack headphone outs I'm running a pair of Sennheiser HD 600 from a Meir Audio CORDA headphone amp wired off the main outs.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
In need of headphones jshiffma General Discussion 18 04-06-2006 06:09 PM
Why not mix with headphones? John Link General Discussion 11 07-19-2005 05:11 PM
help with headphones? pete1000 General Discussion 5 07-08-2005 07:46 PM
too many headphones toofly4asoundguy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-07-2005 11:58 AM
Best Headphones for under $100? Billy Claire 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 05-16-2002 12:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com