Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-20-2013, 08:48 AM
Kollen.col Kollen.col is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Dubai
Posts: 19
Default Focusrite 18i20 Pre amp with a Rode K2 and Nt1a microphone

Hey guys once again apologize for my noobness for randomly posting in different forums, I'm getting the hang of it though. I wanted to know if the above mentioned is a good choice of set up? Would i get a good sound in general..as iv never used the focusrite with these microphones. Any views..?

Cheers

CoL.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-20-2013, 09:22 AM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 3,009
Default Re: Focusrite 18i20 Pre amp with a Rode K2 and Nt1a microphone

I have an 18i20 and a R0DE NT2A. I think you will be please with the sound from either mic and the Scarlett 18i20.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Protools vanilla 2022.9
2018 MacBook Pro: six-core i9, 32GB, 1TB, Monterey / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2022.9, DAPS, L-ISA Studio

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre / DVS
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2013, 10:19 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,547
Default Re: Focusrite 18i20 Pre amp with a Rode K2 and Nt1a microphone

What do you want to record? Choose the appropriate mics for your specific needs.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 11-21-2013, 01:03 AM
Kollen.col Kollen.col is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Dubai
Posts: 19
Default Re: Focusrite 18i20 Pre amp with a Rode K2 and Nt1a microphone

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
I have an 18i20 and a R0DE NT2A. I think you will be please with the sound from either mic and the Scarlett 18i20.
Thanks buddy
Reply With Quote
  #5  
Old 11-21-2013, 01:04 AM
Kollen.col Kollen.col is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Dubai
Posts: 19
Default Re: Focusrite 18i20 Pre amp with a Rode K2 and Nt1a microphone

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
What do you want to record? Choose the appropriate mics for your specific needs.
Gona be doing, Voice overs, Jingles, vocals

Cheers Buddy
Reply With Quote
  #6  
Old 11-21-2013, 08:52 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,547
Default Re: Focusrite 18i20 Pre amp with a Rode K2 and Nt1a microphone

Quote:
Originally Posted by Kollen.col View Post
Gona be doing, Voice overs, Jingles, vocals

Cheers Buddy
In that case, I would get 1 condenser(and the K2 is a fine choice) and a classic VO mic like the EV RE-20 or Shure Sm-7B. If that's a bit too much money, go for a less expensive LDC(swap the K2 for an MXL V-89), unless you just GOTTA have the extra patterns
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 11-22-2013, 05:38 AM
Kollen.col Kollen.col is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Dubai
Posts: 19
Default Re: Focusrite 18i20 Pre amp with a Rode K2 and Nt1a microphone

Thanks..You guys..

Much appreciated.

Cheers

CoL.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 11 with Focusrite Scarlett 18i20? hermonmusic Third Party Interfaces 24 06-27-2015 09:53 AM
Focusrite 18i20 MEWCO Third Party Interfaces 17 03-03-2014 10:37 PM
Pro Tools 10 disconnects my Focusrite 18I20 Peter Warren Pro Tools 10 0 12-13-2013 01:31 AM
Blue Bluebird vs. Rode Nt1a or NT2a stevieray2305 Tips & Tricks 15 03-28-2010 11:02 PM
rode nt1A badperson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-02-2003 08:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com