Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-15-2005, 11:36 PM
jsbsound jsbsound is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: NM
Posts: 2
Default Core Audio Setup

I can't get Quicktime 6.5.2 or Safari 1.3 to play thru the 6.7 Core audio driver on my 002. I'm not finding the Core Audio Setup page that allows you to designate applications. Any suggestions? Thanks, JB
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2005, 01:06 AM
seancollider seancollider is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: new york
Posts: 10
Default Re: Core Audio Setup

I'm having the same problem. I updated to quicktime 7 and that totally messed everything up so I used the 6.5.2 reinstaller. Quicktime works fine unless I use core audio in which case it crashes. Digi - you got any solutions?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2005, 05:12 AM
Bluemoon Bluemoon is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Manchester, UK
Posts: 159
Default Re: Core Audio Setup

I presume you mean Digidesign Coreaudio. Plain Coreaudio is Mac's system, and PT, and Digi h/w don't use it. You can't find it because there isn't a setup page for individual apps anymore, and you wouldn't be the first to scratch your head, and ask why? Basically the new driver will allocate the resource to the first compatible app. that you open. Change all the settings in System Prefs to your Digi device, and they should work automatically.

iTunes, Reason, B4, Lounge Lizard, GPO etc won't work standalone if you turn the device on after launching the app, as they default to coreaudio (mac) if they can't find the h/w, or simply won't work, and they stay like that until you retsart or shutdown/reboot.

I've also found that if you use these things for a while, PT can be very glitchy to non-existent, i.e. launch quits. So I always Restart before launching PT.
__________________
Is this the blues I'm singing?
------------------------
G5 2.5dual, 4Gb Ram 2x250gb HDs. Using PTLE 6.9 under OS10.3.8.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-16-2005, 08:43 AM
jsbsound jsbsound is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: NM
Posts: 2
Default Re: Core Audio Setup

So at this point I have reinstalled Quicktime 7.0.1 which will allow audio streams to be seen by the Digi Core Audio Driver (it would not recognize QT 6.5.2) but will not play 2 clips in succession unless the browser is quit and rebooted or QT preferences are trashed or I reboot the commuter. Very frustrating. I'm also in the process of trying Detour to side step the Digidesign/QT glitches.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Core Audio Setup App Mike Harrison 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-28-2008 08:49 AM
core audio setup -no apps showing Hans Arvid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-01-2004 04:45 AM
core audio setup OR apple sound preference? Saar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-16-2004 03:56 PM
Core Audio & Audio MIDI Setup Uncle Bob 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-06-2003 07:36 AM
Core Audio and Audio MIDI setup Mitch Turner 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 05-20-2003 07:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com