Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2004, 11:21 AM
strider07 strider07 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 98
Default Sync to SMPTE timing issues...?

I guess I have brought this upon myself by upgrading to PT 6.7cs2 and Digital Performer 4.5 and using Mac OS X 10.3.6 (which, as far as I know, is not yet blessed)....

Anyway, If I setup Digital Performer to synch to SMPTE to play back a simple quarter note click and set PT to record in sync to SMPTE... then, record the same click track several different times on several different PT tracks, the location of the click events in PT can (doesn't always, but usually does) VARY.

I've been using PT and Performer for years. Never saw this before.

Performer is set to "MIDI ONLY". The MIDI interface is a MOTU MTP A/V (USB) with the word clock cable connected from the MTP to my 192. The setup menu has been set to many different settings without a different result... but right now PT is set to "no freewheeling" if that makes a difference.

Perhaps this would be better posted on the Post production section of the DUC. But, seems to be more traffic here.

Anybody got a guess?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2004, 06:12 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Default Re: Sync to SMPTE timing issues...?

Quote:
If I setup Digital Performer to synch to SMPTE to play back a simple quarter note click and set PT to record in sync to SMPTE...
What's the master? DP or PT? I can't tell based on your terminology.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SYNC I/O SMPTE and PT9 help mgmazzei macOS 2 04-13-2012 07:20 AM
7.4 sync timing issues with Rewire, Guru, Battery, etc. Natas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-19-2007 08:01 PM
Midi Timing Delay Sync Issue: MTC Sync daysean 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 01-22-2007 12:48 PM
SMPTE RFI on Lip Sync Issues scott waz Post - Surround - Video 4 03-20-2005 12:08 AM
Can Mbox sync to midi timecode or smpte sync? greeneye 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-05-2004 09:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com