Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2022, 04:16 PM
Basslice Basslice is offline
Member
 
Join Date: Mar 2021
Location: Western Mass
Posts: 53
Default Problems with AVID EUCON Control w/Video

Hi. I have been moaning about strange behavior with my Dock//S1 and iPad control surfaces. EUCON does not properly assign softkeys or dock keys. What shows in EUCON control software does not map to behavior on the devices. This is really annoying.


Can anyone help? I created a youtube video documenting some (but not close to all) of the problems.


https://youtu.be/TRmd-EI4xNI


I am running the Latest version of Pro Tools Studio. I am also running the latest firmware and latest version of EUCON. I am on Windows 10, S1/Dock, and two tablets, iPad 8 for Main control and Samsung S6 on the S1.
__________________
Lenovo Legion 5 Laptop PC, Intel Hexa-Core i7-10750H, Nvidia GTX 1650Ti, 32GB DDR4 RAM, 512GB SSD, Windows 10 Enterprise (20H2), 1TB SSD external work drive, Focusrite Scarlett 18i20, Pro Tools 2022.9, Avid Control w/Apple iPad, Avid Dock Control Surface, Avid S1.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2022, 04:40 PM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 1,280
Default Re: Problems with AVID EUCON Control w/Video

I watched your video.

1. Completely uninstall EuControl and remove the preferences when uninstalling.

2. Re-install EuControl.

3. If the Appset still does not work, restore the Appset to default in the EuControl application.

4. You mention nothing about your network setup with any of your devices.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2022, 06:10 PM
Basslice Basslice is offline
Member
 
Join Date: Mar 2021
Location: Western Mass
Posts: 53
Default Re: Problems with AVID EUCON Control w/Video

@Its2loud: Thanks. I have done all that you suggest several time, but it won't kill me to do again.

I have the main computer, and the tablets all connected wirelessly to my studio network. The S1 and Dock and computer are all connected via a D-Link router. They all "see" each other.

.Be back after the next reinstall


p.s. It did not work. I will post another video. Softkey mapping is not working.


--------------------------------
Pro Tools Studio
Version: 2022.10.0

AVID S1 S3 DOCK ONTROL ARTIST SERIES
Version: 2022.9.0.44

EUCON Version: 4.8.6.44

EuControl iPad app
Version: 2022.9.0.56
Running on iPad 8
__________________
Lenovo Legion 5 Laptop PC, Intel Hexa-Core i7-10750H, Nvidia GTX 1650Ti, 32GB DDR4 RAM, 512GB SSD, Windows 10 Enterprise (20H2), 1TB SSD external work drive, Focusrite Scarlett 18i20, Pro Tools 2022.9, Avid Control w/Apple iPad, Avid Dock Control Surface, Avid S1.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-27-2022, 06:25 PM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 1,280
Default Re: Problems with AVID EUCON Control w/Video

Try step 3 from above.

Restore to default appset.

If your tablets are on a different network than the surfaces, you may experience issues

The computer should be directly connected to the router via Ethernet and the Dock and S1 hardwired to the same router. The tablets can connect directly to the Wi-Fi of the D-Link

This might come in handy

https://resources.avid.com/SupportFi...ines_v2022.pdf

Last edited by its2loud; 11-27-2022 at 06:36 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-28-2022, 10:38 AM
Basslice Basslice is offline
Member
 
Join Date: Mar 2021
Location: Western Mass
Posts: 53
Default Re: Problems with AVID EUCON Control w/Video

OK. Last night I reinstalled everything again. Rebooted and tried again. Same behavior:


https://youtu.be/NWZ7cc2UobA


This morning, I disconnected the S1, Dock, Samsung, router, and ethernet connections. Just basic iPad EUCON.


https://youtu.be/svYo1R5bb38



The wrong behavior is still the same. There is something wrong with the EUCON software. The softkeys do not work right. I did not even get into all of the problems I have with assigning hardware keys on the S1 or Dock.
Attached Images
File Type: png Avid Control with iPad.png (38.9 KB, 0 views)
__________________
Lenovo Legion 5 Laptop PC, Intel Hexa-Core i7-10750H, Nvidia GTX 1650Ti, 32GB DDR4 RAM, 512GB SSD, Windows 10 Enterprise (20H2), 1TB SSD external work drive, Focusrite Scarlett 18i20, Pro Tools 2022.9, Avid Control w/Apple iPad, Avid Dock Control Surface, Avid S1.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-28-2022, 12:25 PM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 1,280
Default Re: Problems with AVID EUCON Control w/Video

In all of your videos you're not doing step 3 from my previous post.

Restore the appset from the Soft Keys tab in EuControl. With Pro Tools focused and Eucontrol prefs on screen, select the "Restore" button.

See pic.

Also, Have you updated the Avid Control app on the ipad?
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2022-11-28 at 11.18.47 AM.jpg (28.6 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 11-28-2022, 12:36 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is online now
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,897
Default Re: Problems with AVID EUCON Control w/Video

In the videos you are not uninstalling EUCON correctly. Run the EUCON installer and check remove all apps and remove all prefs. Dont use the old windows uninstaller.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-28-2022, 12:44 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is online now
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,897
Default Re: Problems with AVID EUCON Control w/Video

This could be a bug we have found(and fixed for the next release) that causes the pages to get out of sync I.E. displays a page of softkeys but you are still on the previous page. Hence why the home key works on the bottom right sometimes. The bug is casued by swiping the pages left to right(you may be doing this without knowing as just a slight swipe causes it) Sometimes swiping again correct it.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-28-2022, 02:41 PM
Basslice Basslice is offline
Member
 
Join Date: Mar 2021
Location: Western Mass
Posts: 53
Default Re: Problems with AVID EUCON Control w/Video

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
In the videos you are not uninstalling EUCON correctly. Run the EUCON installer and check remove all apps and remove all prefs. Dont use the old windows uninstaller.
I understand. This is why I have been making these videos to show you that I am doing everything that I can. I just made another one showing the detailed removal and reinstall of EUCON. Still same problem. It is rendering and uploading as I type.


I appreciate all of the help and I hope this show that this is not a User-Error. I know computers and software pretty well - probably an 8.9/10 on the tech savy scale.
__________________
Lenovo Legion 5 Laptop PC, Intel Hexa-Core i7-10750H, Nvidia GTX 1650Ti, 32GB DDR4 RAM, 512GB SSD, Windows 10 Enterprise (20H2), 1TB SSD external work drive, Focusrite Scarlett 18i20, Pro Tools 2022.9, Avid Control w/Apple iPad, Avid Dock Control Surface, Avid S1.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-28-2022, 02:52 PM
Basslice Basslice is offline
Member
 
Join Date: Mar 2021
Location: Western Mass
Posts: 53
Default Re: Problems with AVID EUCON Control w/Video

Quote:
Originally Posted by its2loud View Post
Also, Have you updated the Avid Control app on the ipad?
Yes. Wiped the iPad and reinstalled the app. AND, I get the same behavior on the Samsung S6.
__________________
Lenovo Legion 5 Laptop PC, Intel Hexa-Core i7-10750H, Nvidia GTX 1650Ti, 32GB DDR4 RAM, 512GB SSD, Windows 10 Enterprise (20H2), 1TB SSD external work drive, Focusrite Scarlett 18i20, Pro Tools 2022.9, Avid Control w/Apple iPad, Avid Dock Control Surface, Avid S1.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which Eucon Features for AVID Control? isherwoodme Avid S1, S3, Dock and Control App 3 07-13-2021 12:49 PM
Avid Control - Eucon Davidwilson Pro Tools 2020 3 11-12-2020 02:06 PM
Does EuCon 3.4.1 work with Avid Control? Armando Avid S1, S3, Dock and Control App 0 09-19-2020 03:52 PM
Eucon 20.5 Avid Control 20.1 mismatch jjsoundoc Artist Series 1 05-21-2020 11:02 AM
Avid Control v19 won't work with Eucon v20 KeyplayerG Artist Series 0 03-09-2020 06:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com