Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-19-2022, 10:01 AM
fundsounds fundsounds is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Little Rock, AR
Posts: 3
Default Dock Buttons out of order 2022.9

Hi,

The right edit bank buttons on my Avid Dock are out of order. For example, the "save" button is now the shuttle button, "ok" is now jog and "cancel" is shuttle. In the Eucontrol software they are assigned correctly. But the physical device buttons are out of order.

Anyone, have a fix for this? I think i might be able to just remake all of the assignments on the software to reflect the physical device. I would rather just have this work the way it used to. I am pretty sure the left edit bank is uneffected.

My setup is as follows: 2 Avid s1, Avid Dock, Avid Control App. All running ethernet into dumb switch into my mac. I did try plugging just the dock, by itself, directly into the mac and it had the same issues.

I don't think I can downgrade Eucontrol as the app on my ipad has updated and I am not sure that will work.

Mac Pro 2019, macOS Monterey 12.6, Pro Tools 2022.9 and Eucontrol 2022.9, Dock firmware 21.8.1.

Thanks in advance for the help,

Jon
Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2022, 10:50 AM
fundsounds fundsounds is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Little Rock, AR
Posts: 3
Default Re: Dock Buttons out of order 2022.9

So I restored the dock from eucontrol and it now works. The buttons on the surface are correct, but eucontrol is wrong. I guess this is a known bug... Any further info on this would help. Thanks!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-27-2022, 11:47 AM
brandenhart brandenhart is offline
Member
 
Join Date: Oct 2022
Location: Norman, OK
Posts: 4
Default Re: Dock Buttons out of order 2022.9

I too have this issue. I would like to be able to import the correct default settings. Anyone?


Last edited by brandenhart; 10-27-2022 at 12:05 PM. Reason: Added image.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-27-2022, 01:26 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,269
Default Re: Dock Buttons out of order 2022.9

To use the default (on macOS)

Exit Eucontrol
Go to [system hard drive]\Library\Application Support\Euphonix\UserSets\MC2User\MC_USER_SET_Root

Then pull out the one that matches your application name ("Pro Tools 22Mac.xml") from that folder.
Then open Eucontrol again. It'll only load the defaults.
__________________
Pro Tools Ult 2022.7, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 4TB, GPU GTX 980 4GB
Pro Tools Ult 2022.12, RME BBF ProMac Mini 14,12 - 12 core - macOS 13.2RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 core
Reply With Quote
  #5  
Old 10-27-2022, 07:47 PM
brandenhart brandenhart is offline
Member
 
Join Date: Oct 2022
Location: Norman, OK
Posts: 4
Default Re: Dock Buttons out of order 2022.9

This is what loads as default. I've circled two examples of discrepancies, as you can see the Jog is even set for the left edit control and the Zoom V is set for enter. The biggest problem is that the buttons on the dock are acting correctly, but EuControl settings app is showing different assignments than what is actually functioning on the dock even after a restore.



Reply With Quote
  #6  
Old 10-28-2022, 10:04 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,949
Default Re: Dock Buttons out of order 2022.9

It could be the Appset is corrupted. Try uninstalling EuControl. Check remove all apps and ALL prefs, restart and reinstall. This should clear out any corrupt files but keep custom appsets. Then in the softkey editor if the restore button is available press it and save.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-29-2022, 02:12 PM
brandenhart brandenhart is offline
Member
 
Join Date: Oct 2022
Location: Norman, OK
Posts: 4
Default Re: Dock Buttons out of order 2022.9

Eddie, Thank you so much for your reply. I have deleted every preference file I can find, reinstalled, restored, etc. Here is a short video of the issue. I also recorded the entire delete, reinstall, etc., but I'm certain you don't want to watch that (20min) lol.

Reply With Quote
  #8  
Old 10-29-2022, 02:32 PM
brandenhart brandenhart is offline
Member
 
Join Date: Oct 2022
Location: Norman, OK
Posts: 4
Default Re: Dock Buttons out of order 2022.9

Eddie, Thank you so much for your reply. I have completed all tasks, including manually deleting any leftover folders/files. Reinstalled, etc., with the same result. I videoed the entire 20 minute process. Here is a shorter version showing the restore function procedure that delivers the same result.

Is there a hard reset feature on the dock itself?

Thanks again for any help.

Branden
Reply With Quote
  #9  
Old 11-08-2022, 09:11 AM
Basslice Basslice is offline
Member
 
Join Date: Mar 2021
Location: Western Mass
Posts: 56
Default Re: Dock Buttons out of order 2022.9

I am having a similar problem (Windows 10 user). All the assignments are messed up and when I try to change them, they keep reverting back to the wrong assignments. Very frustrating and time-consuming. I spend most of a mixing time session just dealing with this and it is still not right.
__________________
Lenovo Legion 5 Laptop PC, Intel Hexa-Core i7-10750H, Nvidia GTX 1650Ti, 32GB DDR4 RAM, 512GB SSD, Windows 10 Enterprise (20H2), 1TB SSD external work drive, Focusrite Scarlett 18i20, Pro Tools 2022.9, Avid Control w/Apple iPad, Avid Dock Control Surface, Avid S1.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-08-2022, 09:37 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,949
Default Re: Dock Buttons out of order 2022.9

Quote:
Originally Posted by brandenhart View Post
Eddie, Thank you so much for your reply. I have completed all tasks, including manually deleting any leftover folders/files. Reinstalled, etc., with the same result. I videoed the entire 20 minute process. Here is a shorter version showing the restore function procedure that delivers the same result.

Is there a hard reset feature on the dock itself?

Thanks again for any help.

Branden
I dont see a link to the video?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dock and S3 buttons unresponsive (PT / EuCon 2022.4) stargazer Avid S1, S3, Dock and Control App 0 05-01-2022 10:38 AM
Automation buttons on Dock m4tune Avid S1, S3, Dock and Control App 1 01-10-2022 10:08 AM
Dock automation buttons can't be reassigned Eneco Avid S1, S3, Dock and Control App 2 09-20-2021 07:37 AM
New Dock.... flakey right side buttons mattrixx Avid S1, S3, Dock and Control App 26 09-09-2017 02:26 AM
Dock Automation Buttons bug? feakerboo Avid S1, S3, Dock and Control App 0 04-27-2017 09:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com