Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-19-2012, 12:40 PM
mbender mbender is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: New York
Posts: 1
Default Click track erratic in Pro Tools 7.3.1

I just recently started to use my mbox again and while I never had problems before I started it up and now the click track is totally erratic. I tried uninstalling and reinstalling multiple times.

I am running Windows XP and have 3GB in RAM. I also have totally enough power to run this.

Is there something that is interfering with the click track? It seems like it is skipping a ton... itll work for a second or two and then stop and all the clicks will come at once.

Please help!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2012, 10:04 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,932
Default Re: Click track erratic in Pro Tools 7.3.1

Are you recording to a separate drive (not a different partition of the same drive)?

Have you had PT working properly at any time on your current system?

What have you tried uninstalling...PT or the Mbox drivers or both?

Might be a good idea to post a Sandra Report.
__________________
Too much blood in my drugstream

Motherboard: Gigabyte Z690 AERO D
CPU: Intel Alder Lake Core i9-12900K
CPU Cooler: Noctua NH-D15S
RAM: Corsair Vengeance DDR5 64GB (2x 32gb 5200MHz)
Drives: 2 x Samsung 980 Pro 2TB NVME PCIE 4.0 M.2 SSD (Record & Samples)
1 x Samsung 980 Pro 1TB NVME PCIE 4.0 M.2 SSD (OS Win 11 Pro)

GPU:Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 PCIE 4
PSU: Corsair HX Series HX850 Platinim
CASE: Fractal Define XL R2
PT 11HD (v11.3.2) Omni s/pdif <> AxeFxIII
HD 96I/O
Reply With Quote
  #3  
Old 06-06-2013, 01:48 PM
dmh_ dmh_ is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: B.A
Posts: 4
Default Re: Click track erratic in Pro Tools 7.3.1

hi
I have a similar problem.
seems to be a midi sync problem.
I use:
windows xp home edition sp3
pro tool le 7.3.1
toshiba satellite A110_179..
digidesign 002.
someone would know about how to fix it?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2013, 01:11 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,876
Default Re: Click track erratic in Pro Tools 7.3.1

To both of you with troubles, you will not be likely to get any good help without providing the info needed.
Help us Help You - READ THIS Before Posting!
Please post a Sandra report.

BTW, PC laptops are a total crapshoot for Pro Tools, unless you have the EXACT same model as someone else that DOES have it working well. If you are new to this stuff, know that Pro Tools is very VERY picky about hardware, and that includes the cpu, RAM, chipset, hard drives and graphics.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2013, 10:10 AM
dmh_ dmh_ is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: B.A
Posts: 4
Default Re: Click track erratic in Pro Tools 7.3.1

(translated by google)
hello ... dave
thanks for reply

This is the information:...
In pro tool sessions there is a problem with the midi sync
and the click track ..
as mbender said: itll work for a second or two and then stop and all the clicks will come at once.
the same goes for the Instrument track
I use the lite version of bfd .. in some cases the midi is in sync and sometimes not ..
I follow these steps:
trash preference and database files ..

The version of
pro tool 7.3.1cs7
and my hardware
digidesign 002 rack

this is the sandra report:
SiSoftware Sandra

ID
Host Name : your-03
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : Toshiba Satellite A110
Serial Number : 9620*****
Chassis : Toshiba Notebook
Mainboard : Toshiba HTW20
Serial Number : 012345******
BIOS : Toshiba V1.30 07/20/2006
Total Memory : 1016MB DDR2 SO-DIMM

Processors
Processor : Genuine Intel(R) CPU T2250 @ 1.73GHz (2C 1.73GHz, 2MB L2)
Socket/Slot : FC µPGA479M (Socket M)

Chipset
Memory Controller : Toshiba 955XM/945GM/PM/GMS/940GML Express Processor to DRAM Controller 4x 133MHz (532MHz), 2x 512MB DDR2 SO-DIMM 532MHz 128-bit, Integrated Graphics

Memory Module(s)
Memory Module : Samsung M4 70T6554CZ3-CD5 512MB DDR2 SO-DIMM PC2-4300U DDR2-534 (4-4-4-11 3-15-4-2)
Memory Module : Samsung M4 70T6554CZ3-CD5 512MB DDR2 SO-DIMM PC2-4300U DDR2-534 (4-4-4-11 3-15-4-2)

Video System
Monitor/Panel : LPL Monitor Plug and Play (1600x1200, LP154W01-TLAE, 15.4")
Monitor/Panel : LPL Monitor Plug and Play (1600x1200, LP154W01-TLAE, 15.4")
Monitor/Panel : LPL Monitor Plug and Play (1600x1200, LP154W01-TLAE, 15.4")
Video Adapter : Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family (8 SP 250MHz, 128MB DDR2 128-bit, Integrated Graphics)

Graphics Processor

Storage Devices
Hitachi HTS541080G9SA00 (80GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, 7MB Cache) : 75GB (C:) (E:)
MAT[bleep][bleep][bleep][bleep]ADVD-RAM UJ-841S (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 29GB (NTFS) @ Hitachi HTS541080G9SA00 (80GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, 7MB Cache)
Hard Disk (E:) : 45GB (NTFS) @ Hitachi HTS541080G9SA00 (80GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, 7MB Cache)
Optical Drive (D:) : N/A @ MAT[bleep][bleep][bleep][bleep]ADVD-RAM UJ-841S (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Toshiba 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Controller
Audio Device : Toshiba 82801G (ICH7) High Definition Audio
Audio Codec : Realtek Semi 861 High Definition Audio
Audio Codec : Lucent/Agere Systems (Was: AT&T MicroElectronics) HDA softmodem
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : Toshiba 82801GBM/GHM (ICH7-M) Serial ATA Storage Controller
Disk Controller : Toshiba PCI Memory Stick Card Reader Controller
Disk Controller : Toshiba PCI SD/MMC Card Reader Controller
Disk Controller : Toshiba PCI SmartMedia / xD Card Reader Controller
Disk Controller : Toshiba ENE PCI Secure Digital / MMC Card Reader Controller
USB Controller 1 : Toshiba 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 2 : Toshiba 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 3 : Toshiba 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 4 : Toshiba 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 5 : Toshiba 82801G (ICH7) USB 2.0 Enhanced Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Toshiba VIA VT6308 1394 OHCI Controller
FireWire/1394 Controller 2 : TI TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-layer Controller
CardBus/PCMCIA Controller 1 : 64768 CB-712/714 CardBus Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Network Services
Network Adapter : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC - Minipuerto del administrador de paquetes (Ethernet)

Power Management
Battery No 1 : TOSHIBA PA3465U 44.40Wh/4.00Ah

Operating System
Windows System : Microsoft Windows XP Home 5.01.2600 (Service Pack 3)
Platform Compliance : x86

regards
I hope any idea how to fix it
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2013, 11:29 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,876
Default Re: Click track erratic in Pro Tools 7.3.1

Quote:
Originally Posted by dmh_ View Post
(translated by google)
hello ... dave
thanks for reply

This is the information:...
In pro tool sessions there is a problem with the midi sync
and the click track ..
as mbender said: itll work for a second or two and then stop and all the clicks will come at once.
the same goes for the Instrument track
I use the lite version of bfd .. in some cases the midi is in sync and sometimes not ..
I follow these steps:
trash preference and database files ..

The version of
pro tool 7.3.1cs7
and my hardware
digidesign 002 rack

this is the sandra report:
SiSoftware Sandra

ID
Host Name : your-03
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : Toshiba Satellite A110
Serial Number : 9620*****
Chassis : Toshiba Notebook
Mainboard : Toshiba HTW20
Serial Number : 012345******
BIOS : Toshiba V1.30 07/20/2006
Total Memory : 1016MB DDR2 SO-DIMM

Processors
Processor : Genuine Intel(R) CPU T2250 @ 1.73GHz (2C 1.73GHz, 2MB L2)
Socket/Slot : FC µPGA479M (Socket M)

Chipset
Memory Controller : Toshiba 955XM/945GM/PM/GMS/940GML Express Processor to DRAM Controller 4x 133MHz (532MHz), 2x 512MB DDR2 SO-DIMM 532MHz 128-bit, Integrated Graphics Integrated graphics are NOT good for Pro Tools)

Memory Module(s)
Memory Module : Samsung M4 70T6554CZ3-CD5 512MB DDR2 SO-DIMM PC2-4300U DDR2-534 (4-4-4-11 3-15-4-2)
Memory Module : Samsung M4 70T6554CZ3-CD5 512MB DDR2 SO-DIMM PC2-4300U DDR2-534 (4-4-4-11 3-15-4-2) 1GB of total RAM is not enough

Video System
Monitor/Panel : LPL Monitor Plug and Play (1600x1200, LP154W01-TLAE, 15.4")
Monitor/Panel : LPL Monitor Plug and Play (1600x1200, LP154W01-TLAE, 15.4")
Monitor/Panel : LPL Monitor Plug and Play (1600x1200, LP154W01-TLAE, 15.4")
Video Adapter : Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family (8 SP 250MHz, 128MB DDR2 128-bit, Integrated Graphics)

Graphics Processor

Storage Devices
Hitachi HTS541080G9SA00 (80GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, 7MB Cache) : 75GB (C:) (E:)
MAT[bleep][bleep][bleep][bleep]ADVD-RAM UJ-841S (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 29GB (NTFS) @ Hitachi HTS541080G9SA00 (80GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, 7MB Cache)
Hard Disk (E:) : 45GB (NTFS) @ Hitachi HTS541080G9SA00 (80GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, 7MB Cache) I see no separate approved recording drive-must be 7200 rpm
Optical Drive (D:) : N/A @ MAT[bleep][bleep][bleep][bleep]ADVD-RAM UJ-841S (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Toshiba 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Controller
Audio Device : Toshiba 82801G (ICH7) High Definition Audio
Audio Codec : Realtek Semi 861 High Definition Audio
Audio Codec : Lucent/Agere Systems (Was: AT&T MicroElectronics) HDA softmodem
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : Toshiba 82801GBM/GHM (ICH7-M) Serial ATA Storage Controller
Disk Controller : Toshiba PCI Memory Stick Card Reader Controller
Disk Controller : Toshiba PCI SD/MMC Card Reader Controller
Disk Controller : Toshiba PCI SmartMedia / xD Card Reader Controller
Disk Controller : Toshiba ENE PCI Secure Digital / MMC Card Reader Controller
USB Controller 1 : Toshiba 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 2 : Toshiba 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 3 : Toshiba 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 4 : Toshiba 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 5 : Toshiba 82801G (ICH7) USB 2.0 Enhanced Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Toshiba VIA VT6308 1394 OHCI Controller If you use FW for a drive or interface, VIA controllers usually do not work-try disabling this one and use only the TI port(next item)
FireWire/1394 Controller 2 : TI TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-layer Controller
CardBus/PCMCIA Controller 1 : 64768 CB-712/714 CardBus Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Network Services
Network Adapter : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC - Minipuerto del administrador de paquetes (Ethernet)

Power Management
Battery No 1 : TOSHIBA PA3465U 44.40Wh/4.00Ah

Operating System
Windows System : Microsoft Windows XP Home 5.01.2600 (Service Pack 3)
Platform Compliance : x86

regards
I hope any idea how to fix it
Look at the red notes above. With this setup, you could try using an approved FW hard drive for recording, by daisy-chaining it in between the computer FW and the 002. IMHO, the best drives at the best price are the OWC Mercury, which are available with 2xFW400 ports(what you need) and they use the approved OXFORD chipset. I am not optimistic as my Toshiba laptop(A105) was a total bust for Pro Tools(as are most Windows laptops). Splitting the C: drive into 2 partitions makes performance even worse than just recording to the C: drive(which is still not supported, especially with a 5400 rpm drive). The most I would expect to get out of this setup as it is now, would be 2-4 tracks with minimal or no plugins.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave

Last edited by albee1952; 06-08-2013 at 11:43 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-08-2013, 02:18 PM
dmh_ dmh_ is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: B.A
Posts: 4
Default Re: Click track erratic in Pro Tools 7.3.1

thanks for answering
ok..
the problem is..
when I used the versions of windows xp pro sp3 and pro tool 7.4
in my toshiba laptop
everything worked normally ...
midi sync was fine.. and I could open projects with 20 tracks.. and effects
also use the firewire/1934 controller TI

(just saying this as a reference)...with the same hardware
but different operating system everything was ok..
the problem is that I used.. craked versions of software..

Now I have the toshiba recovery disk ..with win xp home edition sp3 OEM
which came with the notebook .. and is not working with pro tool 7 and 7.3.1
which are the versions that I bought with the digi 002 ..

I've tried disabling:
the wireless..the ethernet.. the via firewire controller..
and everything that I found not necessary..in the Device Manager..
run msconfig
disabling services that are not essential to windows..
I read about how to configure windows and pro tool..

I hope someone can help
thanks..
Reply With Quote
  #8  
Old 09-03-2013, 03:12 PM
dmh_ dmh_ is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: B.A
Posts: 4
Default Re: Click track erratic in Pro Tools 7.3.1

translated by google

problem solved!
after several attempts ...
I found that the problem of synchronizing between click track .. midi sync .. and pro tool 7.3 ... It is solved by placing a usb memory drive before starting pro tool ..


Toshiba Satellite A110
digidesign 002
Microsoft Windows XP Home 5.01.2600 (Service Pack 3)
pro tool 7.3 ..
if you have this problem this is the possible solution ..
read the entire post and sandra report to see the hardware and software installed ..
Reply With Quote
  #9  
Old 09-03-2013, 05:09 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,876
Default Re: Click track erratic in Pro Tools 7.3.1

?? hey, as long as it works
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
midi timing erratic even with click on LE 7.3 Greg F 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 28 07-18-2009 03:50 PM
Click track erratic, transport juddering marcw8087 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-05-2007 06:05 AM
Click instrument is erratic! csselement 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-08-2007 08:46 PM
Erratic "Solo" Track Functionality TonyVT 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 01-11-2004 09:59 PM
Erratic Midi Click w/Motu Micro Lite Oufti 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-17-2003 04:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com