Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-10-2009, 06:38 AM
erik1x erik1x is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default Panning Issue

new pro tools user here:

when i try to pan a track left or right it only seems to effect the volume and won't pan. any ideas?

thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-10-2009, 07:08 AM
Judson Judson is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 54
Default Re: Panning Issue

if i were to guess, you are somehow monitoring only one channel in mono and as you pan, the audio moves to the other channel which you are not hearing, and thus the volume goes down. Check your routing on your speakers, and/or mixer. If thats not it then i dunno!
Reply With Quote
  #3  
Old 05-10-2009, 08:36 AM
erik1x erik1x is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default Re: Panning Issue

thanks for the quick response! i am listening back through headphones which have a mono/stereo switch, but i've tried it in stereo and mono and the problem is still there. it's odd because this wasn't happening a few days ago....
Reply With Quote
  #4  
Old 05-10-2009, 10:28 AM
maxpidgee maxpidgee is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 142
Default Re: Panning Issue

"it's odd because this wasn't happening a few days ago...."




so what have YOU done differently?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with weird panning issue, please. Stratos 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-18-2012 07:21 AM
Protools Panning Issue DLINDSA21 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 02-05-2012 07:33 PM
Stereo panning issue seaants Pro Tools M-Powered (Win) 0 08-19-2011 08:48 PM
Panning In Headphones Issue SeattleSteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-20-2008 02:25 PM
Panning/volume issue Audio Princess Post - Surround - Video 0 05-22-2006 07:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com