Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-22-2008, 03:43 PM
jkess jkess is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 129
Default Core Audio not working with other apps

I recently upgraded to 10.5.4, and pro tools to 7.4.2 and Core audio won't engage when quick time or a web browser opens, limiting the playback of anything other than Pro Tools to the computer speaker. What is screwed up here. Did not find any prefs to default coreaudio as the audio out. Whats Up? What simple thing am i missing?

Thanks mucho,
josh
Reply With Quote
  #2  
Old 09-22-2008, 04:06 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,696
Default Re: Core Audio not working with other apps

Quote:
Originally Posted by jkess View Post
I recently upgraded to 10.5.4, and pro tools to 7.4.2 and Core audio won't engage when quick time or a web browser opens, limiting the playback of anything other than Pro Tools to the computer speaker. What is screwed up here. Did not find any prefs to default coreaudio as the audio out. Whats Up? What simple thing am i missing?

Thanks mucho,
josh
Have you checked the AMS setup! is it set to digidesign coreaudio?
Also you could try trashing the prefs for the AMS setup. user/library/prefs
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2008, 07:54 PM
elicious elicious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,390
Default Re: Core Audio not working with other apps

if you do a search, you'll find many related threads in many forums talking about this.
known issue, only workaround is to open sys prefs in apple, go to sound pane and toggle between line out and digi output.
or better, if you have optical ins and outs on your system, connect your interface out to your optical in on your mac; under hardware setup create a path for the optical in, then make an aux trak in tools,
assign the proper input and you can have your apps and eat them, too
b.o.l.
e
__________________
ihatetyping
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2008, 11:58 AM
jkess jkess is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 129
Default Re: Core Audio not working with other apps

Well that is the problem. Digidesign is not showing up as an option in the Audio Midi Set-up or in the Sound Pref window. For some reason, that part of the software did not load. Is there a download for this?

Thanks again,
josh
Reply With Quote
  #5  
Old 09-30-2008, 05:49 PM
jkess jkess is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 129
Default Re: Core Audio not working with other apps

*bump*
Reply With Quote
  #6  
Old 09-30-2008, 06:38 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: Core Audio not working with other apps

It's part of the Pro Tools installer. Run the 7.4.2 installer again and check 'Core Audio' on the Custom Install page...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 10-01-2008, 01:43 PM
jkess jkess is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 129
Default Re: Core Audio not working with other apps

Will do it. Thanks very much for chiming in.

josh
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Core Audio Apps have a delay michael c Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 02-02-2010 09:28 PM
No audio from Apple Apps. Core Audio problem? Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 10-23-2006 06:03 AM
core audio/3rd party apps codfish 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-16-2005 03:46 PM
Can two apps use Core Audio at the same time? willson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-01-2003 07:58 AM
Core Audio (Limiting which Apps can use it.) carouzal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-19-2003 08:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com