Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-21-2010, 09:28 AM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is online now
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,854
Default 8.0.3cs1 update...now PT won't load...

Did the cs1 update. Now the moment I click on the PT icon to load the app, it instantly quits.

Downloading 8.0.3 installer to take things back a step.

Here is the crash log:

Process: Pro Tools HD [201]
Path: /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools HD.app/Contents/MacOS/Pro Tools HD
Identifier: com.digidesign.ProToolsHD
Version: ??? (???)
Code Type: X86 (Native)
Parent Process: launchd [126]

Date/Time: 2010-01-21 08:15:15.872 -0800
OS Version: Mac OS X 10.6.2 (10C540)
Report Version: 6

Interval Since Last Report: 101367 sec
Crashes Since Last Report: 9
Per-App Crashes Since Last Report: 7
Anonymous UUID: E9005076-5B85-4CB3-BBBF-C6C5402E5F10

Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Crashed Thread: 0

Dyld Error Message:
Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/DFW.framework/Versions/A/DFW
Referenced from: /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools HD.app/Contents/MacOS/Pro Tools HD
Reason: image not found

Model: MacPro4,1, BootROM MP41.0081.B03, 8 processors, Quad-Core Intel Xeon, 2.26 GHz, 6 GB, SMC 1.39f5
Graphics: NVIDIA GeForce GT 120, NVIDIA GeForce GT 120, PCIe, 512 MB
Memory Module: global_name
Bluetooth: Version 2.2.4f3, 2 service, 0 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Ethernet 1, Ethernet, en0
Network Service: Ethernet 2, Ethernet, en1
PCI Card: pci-bridge, sppci_pci2pcibridge, Slot-3
PCI Card: pci10b5,9030, sppci_otherbridge, Slot-3@4,7,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-3@4,6,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-3@4,5,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-3@4,4,0
PCI Card: pci-bridge, sppci_pci2pcibridge, Slot-4
PCI Card: pci10b5,9030, sppci_otherbridge, Slot-4@6,7,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-4@6,6,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-4@6,5,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-4@6,4,0
PCI Card: NVIDIA GeForce GT 120, Display, Slot-1
PCI Card: pci-bridge, sppci_pci2pcibridge, Slot-2
PCI Card: pci10b5,9030, sppci_otherbridge, Slot-2@9,7,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-2@9,6,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-2@9,5,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-2@9,4,0
Serial ATA Device: HL-DT-ST DVD-RW GH41N
Serial ATA Device: WDC WD6400AAKS-41H2B0, 596.17 GB
Serial ATA Device: ST3500320AS, 465.76 GB
Serial ATA Device: ST3500418AS, 465.76 GB
USB Device: BUFFALO INC. USB-SATA Bridge, 0x0411 (BUFFALO INC.), 0x00db, 0xfa400000
USB Device: Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x912f, 0xfa200000
USB Device: Hub in Apple Pro Keyboard, 0x05ac (Apple Inc.), 0x1003, 0xfa230000
USB Device: Apple Pro Keyboard, 0x05ac (Apple Inc.), 0x020b, 0xfa233000
USB Device: RollerMouse Pro, 0x0b33, 0x0700, 0xfa210000
USB Device: Apple Cinema HD Display, 0x05ac (Apple Inc.), 0x9221, 0xfa220000
USB Device: USB-SATA Bridge, 0x0411 (BUFFALO INC.), 0x0177, 0xfd500000
USB Device: USB2.0 Hub, 0x05e3 (Genesys Logic, Inc.), 0x0608, 0xfd300000
USB Device: CP33, 0x0499 (Yamaha Corporation), 0x1041, 0xfd310000
USB Device: USB2.0 Hub, 0x05e3 (Genesys Logic, Inc.), 0x0608, 0xfd100000
USB Device: iLok, 0x088e, 0x5036, 0xfd140000
USB Device: iLok, 0x088e, 0x5036, 0xfd110000
USB Device: BRCM2046 Hub, 0x0a5c (Broadcom Corp.), 0x4500, 0x5a100000
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8215, 0x5a110000
FireWire Device: built-in_hub, Up to 800 Mb/sec
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-21-2010, 10:05 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,681
Default Re: 8.0.3cs1 update...now PT won't load...

Quote:
Originally Posted by ronwasserman View Post
Crashed Thread: 0
Hi,

You haven't listed thread 0 so we can't see whats in that thread!!

you can post the whole crash log, by pasting it here, then select it all then click on the # sign in the menu bar to wrap in tags.

Did you trash prefs before updating with 8.0.3? usually helps


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-21-2010, 10:15 AM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is online now
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,854
Default Re: 8.0.3cs1 update...now PT won't load...

That's odd...that was the entire crash thread info that came up in the window.

Yes. I had trashed all preferences.

Reinstalled 8.0.3 and few plugs and all is well.

Just a glitch I guess as I'm the only one that had a issue.

Thanks,

Ron
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-21-2010, 10:34 AM
Studiomeijer Studiomeijer is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 29
Default Re: 8.0.3cs1 update...now PT won't load...

Same problem here. Whatever i do (deleting prefs etc.), Protools does not start up anymore. Downgrading to 8.03?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-21-2010, 10:36 AM
Studiomeijer Studiomeijer is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 29
Default Re: 8.0.3cs1 update...now PT won't load...

Oh, my crash-log:

Process: Pro Tools HD [902]
Path: /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools HD.app/Contents/MacOS/Pro Tools HD
Identifier: com.digidesign.ProToolsHD
Version: ??? (???)
Code Type: X86 (Native)
Parent Process: launchd [182]

Date/Time: 2010-01-21 18:32:03.549 +0100
OS Version: Mac OS X 10.6.2 (10C540)
Report Version: 6

Interval Since Last Report: 24873 sec
Crashes Since Last Report: 49
Per-App Crashes Since Last Report: 20
Anonymous UUID: EC1FD8FF-0E45-4E65-9A24-FDD5B8C88D60

Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Crashed Thread: 0

Dyld Error Message:
Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/DFW.framework/Versions/A/DFW
Referenced from: /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools HD.app/Contents/MacOS/Pro Tools HD
Reason: image not found

Model: MacPro2,1, BootROM MP21.007F.B06, 8 processors, Quad-Core Intel Xeon, 3 GHz, 9 GB, SMC 1.15f3
Graphics: ATI Radeon X1900 XT, ATY,RadeonX1900, PCIe, 512 MB
Memory Module: global_name
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x87), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.91.26)
Network Service: Ethernet 1, Ethernet, en0
Network Service: Ethernet 2, Ethernet, en1
PCI Card: pcibdbd,a117, sppci_video, Slot-4
PCI Card: ATY,RadeonX1900, Display, Slot-1
PCI Card: pci-bridge, sppci_pci2pcibridge, Slot-3
PCI Card: pci10b5,9030, sppci_otherbridge, Slot-3@13,7,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-3@13,6,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-3@13,5,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-3@13,4,0
PCI Card: pci-bridge, sppci_pci2pcibridge, Slot-2
PCI Card: pci10b5,9030, sppci_otherbridge, Slot-2@16,7,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-2@16,6,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-2@16,5,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-2@16,4,0
Serial ATA Device: ST3500641AS, 465,76 GB
Serial ATA Device: WDC WD10EACS-00D6B0, 931,51 GB
Serial ATA Device: Maxtor 6H500F0, 465,76 GB
Serial ATA Device: ST3500630AS, 465,76 GB
Parallel ATA Device: PIONEER DVD-RW DVR-112D
USB Device: Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x912f, 0xfd500000
USB Device: MIDISPORT 2x2 Anniv, 0x0763 (M-Audio), 0x1051, 0xfd510000
USB Device: FaderPort, 0x194f, 0x0201, 0xfd530000
USB Device: Apple Cinema HD Display, 0x05ac (Apple Inc.), 0x9221, 0xfd520000
USB Device: Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x911c, 0xfd300000
USB Device: My Book, 0x1058 (Western Digital Technologies, Inc.), 0x1100, 0xfd310000
USB Device: Kensington Expert Mouse, 0x047d (Kensington), 0x1020, 0xfd330000
USB Device: Apple Cinema HD Display, 0x05ac (Apple Inc.), 0x921c, 0xfd320000
USB Device: Keyboard Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x1006, 0xfd100000
USB Device: Apple Keyboard, 0x05ac (Apple Inc.), 0x0221, 0xfd120000
USB Device: iLok, 0x088e, 0x5036, 0x3d200000
FireWire Device: built-in_hub, Up to 800 Mb/sec
FireWire Device: unknown_device, Unknown
FireWire Device: unknown_device, Unknown
Reply With Quote
  #6  
Old 01-21-2010, 11:29 AM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is online now
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,854
Default Re: 8.0.3cs1 update...now PT won't load...

Quote:
Originally Posted by Studiomeijer View Post
Same problem here. Whatever i do (deleting prefs etc.), Protools does not start up anymore. Downgrading to 8.03?
Worked fine for me but some of the latest AIR plugs did not so I had to quickly reinstall all 5. That was fun !
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-21-2010, 11:55 AM
woodsdenis woodsdenis is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dublin, Ireland
Posts: 506
Default Re: 8.0.3cs1 update...now PT won't load...

Quote:
Originally Posted by Studiomeijer View Post
Same problem here. Whatever i do (deleting prefs etc.), Protools does not start up anymore. Downgrading to 8.03?

Try enabling Spotlight "privacy" on the startup drive.
__________________
Denis

Mac Pro 3.3 hexacore
24 gb RAM
Lion
PT 10 HD Native
Reply With Quote
  #8  
Old 01-21-2010, 12:35 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,681
Default Re: 8.0.3cs1 update...now PT won't load...

Quote:
Originally Posted by Studiomeijer View Post
Oh, my crash-log:

P
Hi,

We need to see more of the crash log.

you can post the whole crash log, by pasting it here, then select it all then click on the # sign in the menu bar to wrap in tags.

You'll get this...

Code:
Process: Pro Tools HD [902]
Path: /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools HD.app/Contents/MacOS/Pro Tools HD
Identifier: com.digidesign.ProToolsHD
Version: ??? (???)
Code Type: X86 (Native)
Parent Process: launchd [182]

Date/Time: 2010-01-21 18:32:03.549 +0100
OS Version: Mac OS X 10.6.2 (10C540)
Report Version: 6

Interval Since Last Report: 24873 sec
Crashes Since Last Report: 49
Per-App Crashes Since Last Report: 20
Anonymous UUID: EC1FD8FF-0E45-4E65-9A24-FDD5B8C88D60

Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Crashed Thread: 0

Dyld Error Message:
Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/DFW.framework/Versions/A/DFW
Referenced from: /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools HD.app/Contents/MacOS/Pro Tools HD
Reason: image not found

Model: MacPro2,1, BootROM MP21.007F.B06, 8 processors, Quad-Core Intel Xeon, 3 GHz, 9 GB, SMC 1.15f3
Graphics: ATI Radeon X1900 XT, ATY,RadeonX1900, PCIe, 512 MB
Memory Module: global_name
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x87), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.91.26)
Network Service: Ethernet 1, Ethernet, en0
Network Service: Ethernet 2, Ethernet, en1
PCI Card: pcibdbd,a117, sppci_video, Slot-4
PCI Card: ATY,RadeonX1900, Display, Slot-1
PCI Card: pci-bridge, sppci_pci2pcibridge, Slot-3
PCI Card: pci10b5,9030, sppci_otherbridge, Slot-3@13,7,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-3@13,6,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-3@13,5,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-3@13,4,0
PCI Card: pci-bridge, sppci_pci2pcibridge, Slot-2
PCI Card: pci10b5,9030, sppci_otherbridge, Slot-2@16,7,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-2@16,6,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-2@16,5,0
PCI Card: pci1057,3410, sppci_othermultimedia, Slot-2@16,4,0
Serial ATA Device: ST3500641AS, 465,76 GB
Serial ATA Device: WDC WD10EACS-00D6B0, 931,51 GB
Serial ATA Device: Maxtor 6H500F0, 465,76 GB
Serial ATA Device: ST3500630AS, 465,76 GB
Parallel ATA Device: PIONEER DVD-RW DVR-112D
USB Device: Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x912f, 0xfd500000
USB Device: MIDISPORT 2x2 Anniv, 0x0763 (M-Audio), 0x1051, 0xfd510000
USB Device: FaderPort, 0x194f, 0x0201, 0xfd530000
USB Device: Apple Cinema HD Display, 0x05ac (Apple Inc.), 0x9221, 0xfd520000
USB Device: Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x911c, 0xfd300000
USB Device: My Book, 0x1058 (Western Digital Technologies, Inc.), 0x1100, 0xfd310000
USB Device: Kensington Expert Mouse, 0x047d (Kensington), 0x1020, 0xfd330000
USB Device: Apple Cinema HD Display, 0x05ac (Apple Inc.), 0x921c, 0xfd320000
USB Device: Keyboard Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x1006, 0xfd100000
USB Device: Apple Keyboard, 0x05ac (Apple Inc.), 0x0221, 0xfd120000
USB Device: iLok, 0x088e, 0x5036, 0x3d200000
FireWire Device: built-in_hub, Up to 800 Mb/sec
FireWire Device: unknown_device, Unknown
FireWire Device: unknown_device, Unknown
Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-22-2010, 11:14 AM
rinky rinky is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: NorCal
Posts: 283
Default Re: 8.0.3cs1 update...now PT won't load...

So I updated to 8.0.3cs1 and PT won't launch! Trashed prefs, etc. Reverted back to 8.0.3 and everything seems to be back in working order EXCEPT the midi patch list. Still a big fat no to that one!!!
__________________
PT Ultimate 2022.10
PT HDX
MacPro 7,1
16 Core
96 GB ram
macOS Monterey 12.6
Somehow, musicians are now technicians!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8.0.3 and 8.0.3cs1 Update Issues kingg67 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 24 04-14-2010 10:19 AM
IMPORTANT-NOTE ON 8.0.3cs1 Update! TheChimp Eleven Rack 0 02-03-2010 02:28 PM
Pro Tools TDM 6.9.3cs1 Update Avid Pro Tools TDM Systems (Win) 16 09-21-2005 11:23 AM
Pro Tools TDM 6.9.3cs1 Update Avid Pro Tools TDM Systems (Mac) 20 09-20-2005 09:53 AM
Pro Tools TDM 6.2.3cs1 Update Avid Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-04-2004 10:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com