Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-15-2013, 04:34 AM
digi003 digi003 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: london, UK
Posts: 148
Default Help audio / instruments sync issues

Hi, my computer was running baddly so I decided to re install windows.

The re insall was fne, all windows updates applied etc.

Now i have re installed PT10 (latest version) but when i open up and pervious project it seems that the audio and midi instuments are out of sync.

is there something i'm missing? here


Im using a motu 2408 Mk2 card
16 gb ram
Asus mother board

Please note it was all working correctly before the re install
__________________
Protools 10: Asus M2N 1392 : 8GB Crucail DDR2 800 :
MBOX PRO2
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2013, 07:15 AM
digi003 digi003 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: london, UK
Posts: 148
Default Re: Help audio / instruments sync issues

anyone got any suggestions?

it seems i have almost - delay all my midi instruments by - 18 plus ms
to get them in time
__________________
Protools 10: Asus M2N 1392 : 8GB Crucail DDR2 800 :
MBOX PRO2
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2013, 03:31 PM
digi003 digi003 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: london, UK
Posts: 148
Default Re: Help audio / instruments sync issues

Anyone got any ideas
__________________
Protools 10: Asus M2N 1392 : 8GB Crucail DDR2 800 :
MBOX PRO2
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2013, 04:37 AM
panamajack's Avatar
panamajack panamajack is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Miniappleapolis
Posts: 713
Default Re: Help audio / instruments sync issues

The 2408 does not have MIDI, the Mbox does. How is your system configured? Which interface are you using? The 2408 for audio with the MBox for MIDI?

You mentioned your computer was running badly, can you please be more specific?

Have you tried not using the MOTU, but the Mbox only?
__________________
PT10.3.10HD(Tyan s2932 [8core Shanghai 2.7GHZ] 32GB,Win7 SP1); PT10HD(Tyan s2892 w/10GB, Win7 SP1);PT8HD(Dell 690 quad Xeon 3.0, 8GB, Win7,192 I/O, 96 I/O);MacBook Pro: 11R, Apogee Element 46, Focusrite 8PreX PT HD 11.3.2; Mac Pro 3.47 Hex 32GB, OSX 10.12.6/L10.4.2;L9.1.8, 2.64TB; G5 D2.3 4GB, 10.4.11/L8; 12c MP 2.66/32GB PT12.4; Structure, GigaGS3, Kontakt 5, Garratin, Sibelius 8.7+, Finale26,EMU,Vegas Pro 16-10/; RME HDSP9652,MOTU 2408 MKIII/1224/308, FX,Kurz,L5s,Strat,ASAT,JB,Zon
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2013, 06:32 AM
digi003 digi003 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: london, UK
Posts: 148
Default Re: Help audio / instruments sync issues

hi, thanks for your responce.

i'm actually using this set at the moment.
PT10 , motu 2408 MK2, Asus M5A78L motherboard, 16Gb DDR3 , AMD Phenom II x 4 196T 3GHz CPU.
Windows 7 64

Windows was running slug ish, it was time for a re install.


I m not using external midi , I was refering to using internal RTAS instruments.


Basically all my internal instruments are out of sync with audio playing in the session.
i'm having to put at - delay of about 18 ms on each of the instrument tracks in order for them to play in time.

Its was running relativly tight before. I was wondering If i have missed something in set up process etc .

any help is appreciated
__________________
Protools 10: Asus M2N 1392 : 8GB Crucail DDR2 800 :
MBOX PRO2
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pt10 midi instruments sync issue with audio digi003 Pro Tools 10 19 12-28-2013 08:23 AM
Audio video sync issues Pro Tools 10.3.4 Help Craigo Post - Surround - Video 4 04-12-2013 05:06 PM
PT 10: Elastic Audio Tempo Sync Issues Felicity macOS 0 09-11-2012 11:17 AM
audio file sync issues with 59.94 DF duckandcover Post - Surround - Video 2 04-18-2011 09:35 PM
Protools 24 mix+ and Logic audio Sync Issues bleigh Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-12-2000 05:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com