Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-16-2013, 01:41 AM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,589
Default Re: MIDI Controllers Not Appearing In Peripherals List

Quote:
Originally Posted by TaoMokoda View Post
However, when I go to 'Peripherals' setup and select the MIDI Controllers tab, only "none" appears under any of the device types.
Peripherals isn't used for setting up MIDI controllers. Select your controller using the MIDI Input Selector pull-down menu in the track.



Hope that helps.

Shane
Attached Images
File Type: png MIDI Input Selector.png (24.6 KB, 0 views)
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #12  
Old 10-19-2013, 02:31 AM
Jakay Jakay is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: British Columbia
Posts: 147
Default Re: MIDI Controllers Not Appearing In Peripherals List

Okay, my chime in here...

Now, so far as nothing showing up on your peripherals list, I'm at a loss. I have no idea. And if you're on a PC I can't possibly offer any insight. So far as a Mac is concerned, first you need to make sure your device is recognized under your Utilities>Audio Midi Setup, and then, it needs to be literally powered on for Pro Tools to recognize it as an option.

I can expound if this is at all relevant to your set-up.
__________________
Half in my head, half out of my mind - jakay.ca
Reply With Quote
  #13  
Old 10-19-2013, 05:02 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 19,141
Default Re: MIDI Controllers Not Appearing In Peripherals List

Quote:
Originally Posted by danwillrock View Post
hmmmm

Well, just for clarification, I'm using this keyboard through USB. Also, I know the keyboard communicates somehow because I can setup a profile in MIDI studio, open a midi track, select an input... and see levels and get notes. The problem I'm having is when I open an instrument track, and try a plugin like Hybrid synth....I cant get any levels or notes. Its really very strange. the Keyboard also shows up in the midi device list, so why I can't I use the keyboard in an instrument track. So....I'm at a loss
Do you have 'use first selected instrument' in MIDI preferences in PT?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #14  
Old 11-21-2013, 08:14 PM
martinezj95 martinezj95 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: California
Posts: 8
Default Re: MIDI Controllers Not Appearing In Peripherals List

Quote:
Originally Posted by Shan View Post
Peripherals isn't used for setting up MIDI controllers. Select your controller using the MIDI Input Selector pull-down menu in the track.



Hope that helps.

Shane
Hey im having trouble, when i try to add an input it doesnt give me the option to chose my keyboard.My keyboard is recognized in midi studio, but not in the input section you show us. did i set up somethin wrong?
Reply With Quote
  #15  
Old 06-13-2024, 12:58 PM
Fuzzyc Fuzzyc is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Melbourne, FL
Posts: 87
Default Re: MIDI Controllers Not Appearing In Peripherals List

Quote:
Originally Posted by DopeyMan View Post
here here....

I'm renewing my musical ability and have purchased PT10 in January....couldn't agree more.
Chris.
I've been trying to get my Oxygen49 to function correctly with Pro Tools. I can't get the MIDI parameters to communicate correctly. I really need to get this working. I'm running Pro Tools 2023.12.12.1

I've been using Pro Tools for about 15 years.

Can anyone help?

Thanks!!!
__________________
-------------------------------------
Model: PC AudioLabs Rok Box i9
OS: Windows 10 64 Bit
CPU: Intel(R) Core(TM) i9-9900KF CPU @ 3.60GHz
Memory: 32GB
Internal Hard Drives:
500GB= Programs
1TBGB= Audio
1tbGB= Samples/Back Up
External Hard Drives: Verbatim 1TB USB Drive
RME Fireface UFX Interface/Preamps
Pro Tools 2023
Focal CMS 65 Monitors
Avantones
Reply With Quote
  #16  
Old 06-14-2024, 07:55 AM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,838
Default Re: MIDI Controllers Not Appearing In Peripherals List

Quote:
Originally Posted by Fuzzyc View Post
I've been trying to get my Oxygen49 to function correctly with Pro Tools. I can't get the MIDI parameters to communicate correctly. I really need to get this working. I'm running Pro Tools 2023.12.12.1

I've been using Pro Tools for about 15 years.

Can anyone help?

Thanks!!!
Use it via MIDI ports not USB. Also this is probably not the correct thread for your problem.
__________________
~Will
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Command 8 not appearing in Peripherals matt connolly ProControl, Control|24, Command|8 5 05-27-2023 04:51 PM
Midi Predifined options in Peripherals\Midi Controllers menu RuffinMedia macOS 3 03-04-2015 04:54 PM
Time Delay between Clicking Track List and appearing in midi Editor Jeanpaul Pro Tools 9 22 09-21-2011 09:57 AM
Axiom Pro 49 not appearing in peripherals Christopher Flodin MIDI 2 09-20-2011 09:20 PM
Setups > Peripherals > MIDI Controllers - missing MotorMix ricka 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-01-2003 06:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com