Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-02-2009, 02:35 AM
nathanh26 nathanh26 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Default Buffer size problems(too little then too much) during recording

I have an mbox pro tools 8 running on windows xp service pack3

Whenever i record, error(-9092) pops up, it tells me to increase H/W buffer size. The error message pops up at inconsistent times, sometimes 3 mins into recording or sometimes 1min.

The error message says to increase buffer size but when i do, error (-9129) tells me to reduce buffer size. This problem can happen when i dont play anything at ALL.

Ive tried all of the recommended ways to fix it and its been a year now and the bugfix for protools 8 didn't eliminate the problem.
I also know my computer is powerful enough to run pro tools.
It may be something in the background stuffing up when i record, but i have already looked thoroughly looked through the processes going on.

Please help out
Reply With Quote
  #2  
Old 06-02-2009, 03:02 AM
Steevp Steevp is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Suffolk UK
Posts: 263
Default Re: Buffer size problems(too little then too much) during recording

Your best bet is to post a sandra report using the software found here:
www.sisoftware.co.uk

Then users here will know what's in your system and will be able to point you in the right direction.

For me personally sorting out my RAM timings was the key to a stable system, and once again the sandra software helped me diagnose the problem.
__________________
www.Krankschaft.com

Windows7 64bit, RME UCX, Asus Z97-P, i7-4790K@4.00Ghz, 32GB Ballistix Ram, Console 1, Unity Audio Rocks, RME UCX.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-02-2009, 09:19 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,974
Default Re: Buffer size problems(too little then too much) during recording

"I also know my computer is powerful enough to run pro tools."

Possibly so, but the most "powerful" PC in the world won't run Pro Tools reliably if you don't follow Digi's recommendations where setup is concerned. The first thing we tend to ask on here....are you using a QUALIFIED, dedicated audio drive? This is critical, and the most overlooked item on the DUC........
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
low latency recording vs low hardware buffer size recording chrisdee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 01-27-2009 06:49 AM
H/W Buffer Size Problems soulcatcher 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 21 12-19-2006 04:11 AM
"H/W buffer size" pop-up problems mickj 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 12-15-2004 08:39 AM
H/W Buffer size problems... Stingray74 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-24-2004 01:06 AM
BUFFER SIZE PROBLEMS... Renan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-04-2004 01:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com